• X faktora zvaigzne Margarita Kolosova: Man brīžiem liekas, ka Rīga atrodas pilnīgi citā dimensijā

    Dzīve laukos
    Gita Vīksne
    13. janvāris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: No izdevniecības Žurnāls Santa arhīva
    «Kartupeļi, burkāni, bietes mums izaug pašiem, arī gaļa ir – pie mums badu neviens necietīs!» PDz saka TV šova X Faktors atlasēs iepazītā daudzbērnu mamma no Rēzeknes puses.

    Vienīgā problēma – skola mājās

    «Mums ne uz mirkli nekas nav apstājies,» par dzīvi laukos ārkārtējās situācijas laikā PDz saka Margarita Kolosova. Mutīgo sievu no Latgales plašāka sabiedrība iepazina TV šova X Faktors atlasēs. Viņa uzreiz iekaroja skatītāju un žūrijas locekļa Intara Busuļa sirdi ar savu atvērtību, vienkāršību un humoru.

    Šova fani viņu salīdzināja ar populārā britu šova Britain’s Got Talent slavenāko dalībnieci Sūzanu Boilu. Atšķirībā no Sūzanas Margarita nepārsteidza klausītājus ar fantastisku vokālu, toties palika atmiņā ar savu brašo dziedāšanu. Viņa visu dara no sirds!  Margaritas ikdiena rit saimniecībā Rogovkas pusē, kur viņa audzina piecus bērnus un palīdz savam dzīvesbiedram Vilim remontēt traktorus.

    «Vienīgais, kas man šajā laikā ir mainījies, ir tālmācība. Dzeru nervostrongu, jo no mājām mācās 7., 8., 10. un 12. klases skolēni un viens augstskolas 2. kursa students,» pāris dienu pirms garā ziemas brīvlaika atzinās Margarita. «Tiem, kas bļauj, ka viņu bērni maskās skolā nosmakšot, varu pateikt – lai mani bērni labāk nēsā maskas, bet vismaz iet uz skolu. Lai viņus labāk skolo pedagogs, nevis es. Man jau trešo reizi nākas beigt 12. klasi.

    Sīkajam jau pateicu – ja cilvēki nemainīs savu attieksmi pret kovidu, tev vidusskolas izlaiduma nebūs,» saka Margarita.

    «Atšķirībā no Rīgas lauku skolās ir daudz mazāk skolēnu. Visus var sasēdināt pietiekami tālu citu no cita, un nekas traks nenotiks, ja kādam maska noslīdēs no deguna,» spriež viņa.

    Autoveikaliņā ir viss!

    Mums laukos ir pluss – pašiem savi mazie veikaliņi, kur ir viss. Kad Rīgā pēkšņi pazuda tualetes papīrs, mums no tā lūza plaukti. Turklāt mums ir arī autoveikals, kas pie vecākiem cilvēkiem iebrauc pat mājas pagalmā. Tas no Rēzeknes atved visu, ko sirds kāro, – sākot ar špickām un beidzot ar zālēm. Šoferis ar šo autoveikalu braukā jau vairāk nekā 30 gadu. Viņš pazīst katru večuku, un, ja kādreiz kāds nepiezvana, pats pie viņa aizbrauc un paprasa, kas noticis. Laukos cilvēki ir draudzīgāki nekā pilsētā,» uzskata Margarita.

    «Pie mums viss ir čiki, puki! Kartupeļi, burkāni, bietes izaug pašiem, arī gaļa ir savējā. Maizi cept esmu par slinku, lai gan, ja ļoti vajadzētu, varētu izdarīt arī to. Tikai tad būtu jāsamaļ graudi. Pie mums laukos badu neviens necietīs,» uzsver viņa.

    Ar smaidīgo masku uz sejas

    «Man brīžiem liekas, ka Rīga atrodas pilnīgi citā dimensijā. Tad tur visi pēkšņi uz griķiem pāriet, tad atkal skrien uz krastmalu un pieprasa brīvību. Vienu vakaru paskatījos televizoru un teicu savam Vilim – laikam Rīgā karš sākas. Visi taisa tādu šumu, bet es ņepaņatkā – par ko?» stāsta Margarita.

    «Ieejot veikalā uzlieku masku, un man gabals no tā nenokrīt. Daru to ne sevis, bet līdzcilvēku dēļ – aiz cieņas pret viņiem.

    Man neviena zaraza klāt nelīp, taču es nezinu, kā ar veselību ir gados vecākiem, kas veikalā var nejauši nostāties man līdzās.

    Atteikšanās nēsāt maskas, manuprāt, šobrīd ir tikai cilvēku egoisms,» uzsver viņa. «Man, piemēram, ir maska, uz kuras uzzīmēts plats smaids bez zobiem. Uzlieku galvā vēl rūķa cepuri un eju uz veikalu. Lai cilvēki kaut uz brīdi pasmaida,» saka brašā lauku sieva.

    Palīdz citiem ar kartupeļiem

    «Mēs pārdzīvojām i karus, ir represijas, i neseno ekonomisko krīzi, tiksim pāri arī šim. Tā vietā, lai sētu cilvēkos paniku, vienkārši jākļūst cilvēcīgākiem. Ja tev ir drusku labāk, nu pasniedz roku kaimiņam, kuram varbūt ir galīgākā pakaļa. Padalies!» aicina Margarita. Viņa jau vairākiem izpalīdzējusi ar kartupeļiem.

    «Jā, daudzi šobrīd zaudē darbu, bet tas ir koks ar diviem galiem. Kāpēc viņi zaudē darbu? To cilvēku bezatbildības dēļ, kuri klārē, ka nekāda kovida nav. Ja visi, roku uz sirds liekot, trīs nedēļas sēdētu mājās, ietu uz veikalu tikai tad, kad patiešām vajag un vilktu maskas tur, kur tas jādara, vīruss drīz vien norimtu. Taču brīvdomātāji ceļ nepamatotu paniku. Redz, kādam brīvdienās vannasistabā saplīst truba. Šausmas, ko darīt? Tev taču virtuvē ir umivaļņiks – mazgājies tur! Agrāk cilvēki sildīja ūdeni uz plīts un mazgājās veļas bļodā,» atgādina Margarita.

    Lielas ģimenes priekšrocības

    «Pilsētniekiem viss ir balstīts uz naudu, tādēļ daudziem tagad viss ir galīgā d…ā. Citi vēl tagad ielien kredītos, nedomājot, ka uz viņu rēķina pelna tie, kuriem kabatas ir pilnas. Jo vairāk tev naudas, jo tu paliec žadnāks,» spriež Margarita un uzsver – viņai nekādu kredītu nav. «Kādi vēl kredīti? Jūs redzējāt Gandrīz ideālās vakariņās, cik mazā būcenītī es dzīvoju? Man Anglijā strādā divas māsas, viens bračka Norvēģijā, otrs – Īrijā. Mēs kopā esam seši bērni. Mamma dzīvo mazā dzīvoklītī, tādēļ visa tā varza, kad atbrauc uz Latviju, paliek pie manis.

    Viņiem kāposta ir daudz vairāk, tādēļ, kad var, atbalsta arī mani.

    Pagājušajos Ziemassvētkos, piemēram, viens bračka paņēma pirti, otrs – kublu. Viss bija uz riteņiem, atvilka līdz pašām mājas durvīm. Vēl malku klāt atveda. Es, protams, nekam tādam naudu izsviest neatļautos, bet, ja biezie grib, lai taču pašiko! Mēs ģimenē tādi esam – ja man šodien ir vairāk, es padalos ar tevi,» tā Margarita.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē