• Stirnu buka organizators par sportošanu: Galvenais ir to darīt regulāri un ar kaifu

    Veselīgs dzīvesveids
    Inese Mizovska
    4. oktobris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: LSFP (LAUMA KALNIŅA)
    Skrējienu seriāla Stirnu buks izveidotājs atgādina – nav nozīmes, kādu aktivitāti izvēlies. Galvenais, lai tā tev sagādā baudu.

    To, ka savā dzīvē jāievieš vairāk kustības, Rimants nopietnāk apjautis ap 40 gadu vecumu.

    Cipari uz svariem viņu vairs neapmierināja, un Rimants gribēja uzlabot savu fizisko formu un būt piemērs aktīvākai dzīvei saviem trim dēliem.

    «Jauniešiem nav jāiemāca mīlēt aktīvu dzīvesveidu ar bargas skolotājas svilpi, kā tas bija mums padomju gados, kad fizkultūra asociējās ar normatīviem, testiem un skriešanu līdz sliktai dūšai. Bērni sportā ir jāievelk, un tad viņi aizķeras un tajā paliek,» pārliecināts ir viņš.

    Agrāk Rimants regulāri spēlēja basketbolu, bet, kopš pārvācās uz Ķesterciemu, vajadzēja meklēt nodarbi, kurai var nodoties arī vienatnē. Pamazām viņš pievērsās skriešanai. «Un tad jau tie domubiedri un draugi arī pamazām uzradās,» atceras Liepiņš.

    Rimants uzsver – rudens ir lielisks laiks, lai sāktu sportot, piemēram, atklātu sev Latvijā šobrīd tik iemīļoto ziemas peldēšanu.

    Aktīva kustēšanās rudenī un ziemā ļaus saglabāt mundrumu un spēku līdz jaunajai vasaras sezonai. Tāpēc šajā rudenī viņš mudina pievērst uzmanību Eiropas Sporta nedēļas piedāvājumam un izvēlēties sev piemērotāko un tīkamāko aktivitāti.

    «Galvenais ir to darīt regulāri un ar kaifu. Nepieļaujiet klasisko iesācēju kļūdu, kāda bija arī man, – neizvirziet sev uzreiz šausmīgus mērķus, nemēģiniet katru treniņu noskriet ātrāk nekā iepriekšējo. Jo tad viss beidzas ar to, ka nevis progresē, bet sāc regresēt. Vēlams sākt lēnu, ar prieku, un, ja iespējams – atrodi kompāniju, ar kuru kopā to darīt ir interesanti,» iesaka Liepiņš. 

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē