• Prāta vētras koncerts Londonā – pozitīvas gan emocijas, gan tests

    Kultūra
    Gita Vīksne
    15. decembris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: NO IZDEVNIECĪBAS ŽURNĀLS SANTA ARHĪVA, FACEBOOK (ARNIS USACKIS)
    Kad eiforija, kāda valdīja pēc grupas Prāta vētras koncerta Londonā, pamazām noplaka, vairāki tā apmeklētāji sajutās nelāgi un cits pēc cita paziņoja – esot noķēruši kovidu…

    LTV korespondente Lielbritānijā un kādreiz populārās grupas Pamatinstinkts dziedātāja Ilze Kalve valsts svētkos bija to aptuveni tūkstoš skatītāju vidū, kas Londonā O2 Shepherd’s Bush Empire koncertzālē baudīja grupas Prāta vētra uzstāšanos.

    Tā bijusi tik emocionāli uzlādējoša, ka prātniekus fani burtiski nēsājuši uz rokām. Tādi kadri nonāca arī televīzijas ziņās. Kad eiforija pēc koncerta sāka noplakt, ne viens vien koncerta apmeklētājs sajuta aizdomīgus simptomus. Tā notika arī ar Ilzi – viņa jutās viegli apslimusi. Veikusi vairākus eksprestestus, kādus Lielbritānijā var dabū bez maksas, tie bijuši pozitīvi…

    «Mans pienākums bija pieteikties PCR testam, un otrdien es to veicu. Taču testa rezultāts nebija nolasāms, un tas man bija jāveic vēlreiz. Tāpēc atbildi zināšu tikai pēc dažām dienām,» pagājušās nedēļas nogalē teica viņa. 

    Atceroties Prāta vētras koncertu, Ilze stāsta: «Pie ieejas visiem bija jāuzrāda vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikāts, vai arī nesen veikts tests. Te gan ID nevienam neprasa, pietiek ar kodu.» Lai gan koncerta laikā bija ieteikts valkāt sejas maskas, Ilze neslēpj – tās manījusi tikai apsardzes darbiniekiem, gan ne visiem.

    «Anglijā sejas maskas vairs nav obligātas. Ja kāds vēlas, var valkāt, bet ar likumu tas vairs nav noteikts. Sejas maskas var pieprasīt, piemēram, medicīnas iestādēs,» skaidro viņa.

    «Runā, ka te plosoties kovida paveids, kas vakcinētajiem izpaužas kā puņķvīruss. Iespējams, šis ir tas gadījums. Koncertā gan nevienu nemanīju klepojam vai šņaukājamies, taču Londonas sabiedriskajā transportā gan daudz ir tādu. Tāpēc pieļauju, ka vainīga varētu būt arī masveida slimošana Londonā,» lēš Ilze.

    «Parasti lielos pasākumos cilvēki padalās ar vīrusiem – tā vienmēr ir bijis un būs. Turklāt rudenī tos neviens nav atcēlis. Man gan nav neviena no galvenajiem kovida simptomiem – ne klepus, ne paaugstinātas temperatūras vai smaržas zuduma.» Ilze atzīst – pat ja PCR tests izrādīsies pozitīvs, koncerta apmeklējumu nenožēlos, jo tas bijis fantastisks.

    «Prāta vētras uzstāšanās nebija tikai koncerts, tā daudziem bija iespēja beidzot satikt draugus un paziņas. Londonā tik sen nebija bijuši šādi forši, lieli pasākumi! Parasti vēstniecība rīko lielas 18. novembra svinības tautiešiem, taču pērn tas nebija iespējams un arī šogad atcēla, jo nolēma, ka vajag solidarizēties ar Latviju,» uzsver Ilze.

    Uz PDz jautājumu, kā pēc koncerta jūtas grupas Prāta vētra puiši, menedžere Aija Auškāpa atbild: «Paldies, ka apvaicājāties, mums viss ir labi! Visi ir veseli. Uzzinot to, ka vairāki skatītāji mūsu Londonas koncertā 18. novembrī inficējušies ar Covid-19, mēs, protams, ļoti līdzpārdzīvojam un vēlam ikvienam pēc iespējas vieglāku slimības gaitu un ātrāku izveseļošanos. Koncerts notika, ievērojot visus Lielbritānijā pieņemtos drošības noteikumus.

    Koncertu bija iespējams apmeklēt tikai ar Covid-19 sertifikātiem vai veiktu Covid-19 testu. Mēs esam vakcinēti,  arī mūsu tehniskā komanda ir vakcinēta pret Covid-19 un vesela. Lai visiem veselība un pozitīvs gars!»

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē