• Lady Gaga atklāti par jaunībā piedzīvoto izvarošanu un palikšanu stāvoklī

    Sabiedrība
    Privātā dzīve
    Privātā dzīve
    25. maijs, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Kadrs no video
    Amerikāņu dziedātāja Lady Gaga atklāj, ka pārdzīvojusi psihozes pēc seksuālas vardarbības, kuras rezultātā iestājusies grūtniecība, vēsta raidsabiedrība BBC.

    Lady Gaga pirmoreiz par izvarošanu publiski izteikusies 2014. gadā un pamazām arvien vairāk sākusi apspriest šo tēmu publiski, līdz atzinusi, ka šī trauma viņu novedusi pie psihozēm.

    Dziedātājai tobrīd bija 19 gadu, kad vīrietis, mūzikas producents, viņu izvarojis. “Viņš man teica, lai novelku drēbes,” par pagātnes traumatisko notikumu amerikāņu popzvaigzne stāsta jaunajā intervijā Opras Vinfrijas un prinča Harija Apple TV+ sērijās The Me You Can’t See.

    “Es teicu “nē” un devos prom. Viņš teica, ka sadedzinās visas manas dziesmas. Viņš neapstājās. Es sastingu un tad … pat neatceros. Es nekad vairs nevēlos redzēt šo personu,” saka Gaga, piebilstot, ka nekad neatklās vainīgo.

    Vēlāk zvaigzne atskārtusi, ka pēc šī negadījuma ir palikusi stāvoklī.

    Gadus vēlāk viņa piedzīvojusi ilgstošu sabrukumu un psihozes, kas turpinājies arī brīdī, kad 2019. gadā zvaigzne saņēmusi Oskaru par filmu Zvaigzne ir dzimusi.

    Viņa tika ievietota slimnīcā akūtu sāpju dēļ. Vēlāk viņa tika nosūtīta pie psihiatra.

    “Es sākumā jutu sāpes un tad nejutu savu ķermeni. Pēc tam vairākas nedēļas biju slima. Es sapratu, ka tās bija tās pašas sāpes, kuras es izjutu, kad cilvēks, kurš mani izvaroja, atstāja mani – grūtnieci uz stūra pie vecāku mājas, jo man bija slikta dūša un vemšana,” notikumus savirknē dziedātāja.

    Zvaigzne piebilda, ka trauma ir mainījusi viņu kā cilvēku, un tā nekad viņu nepametīs: "Man bija pilnīga psihotiska pauze, un pāris gadus es nebiju tā pati meitene.”

    Atveseļošanās mūziķei prasīja vairākus gadus. Pēc ilgām pūlēm viņa ir atradusi veidu, kā atlabt.

    Mūziķe par saviem pārdzīvojumiem pastāsta arī dziesmās Swine un Til It Happens to You, kas ir filmas The Hunting Ground skaņu celiņā. Dokumentālā filma ir par seksuālo vardarbību ASV koledžu studentu pilsētiņās. Filma 2016. gadā nominēta Oskaram.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē