• DaGamba mūziķis Valters Pūce devies bezceļu piedzīvojumā: Dubļos var ieslīgt līdz pat nabai

    Auto
    Gita Vīksne
    11. jūnijs, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: NO PRIVĀTĀ ARHĪVA, FACEBOOK
    «Milzīgi daudz dubļu un ļoti pozitīvas sajūtas,» pēc brauciena pa bezceļiem ar džipu saka grupas DaGamba mūziķis. Piedzīvojums viņam atsaucis atmiņā dalību slavenajā Glastonberijas festivālā.

    «Šādā braucienā biju pirmo reizi, tādēļ pat īsti nezināju, ko no tā visa var gaidīt,» PDz atklāj čellists Valters Pūce.

    «Tas bija izklaides brauciens, kuru rīkoja Latvijas 4×4 bezceļu braukšanas kustības pionieris Edvīns Bauers. Devāmies trasē ar dažādiem šķēršļiem: stāviem kalniem, straujām upēm un dziļiem dubļiem. Ja cilvēks tādos iekāpj, viņš ieslīgst līdz pat nabai. Dubļos iestieg arī mašīnas – tad tās ar trosēm jāvelk ārā,» atminas Valters.

    Tas bijis piedzīvojums uz visu dienu: «Sākām desmitos no rīta un beidzām septiņos vakarā. Bija brīži, kad skatījos uz vietu, kura man tūlīt būs jāšķērso, un nespēju noticēt, ka to iespējams paveikt. Taču mirklī, kad tiec tam visam cauri, pārņem ļoti forša sajūta. Saproti, ka iespējams ir pilnīgi viss.»

    Lai arī brauciena laikā viņš ar dubļiem bija nomūrējies līdz ausīm, Valters pozitīvi uzlādēts juties vairākas dienas.

    «Pavadot dienu dubļos, es pēkšņi ieslīgu arī nostalģiskās atmiņās par Glastonberijas festivālu, kurā ar DaGambu esmu uzstājies divreiz – pirms pieciem un sešiem gadiem. Tur mani piemeklēja līdzīgas sajūtas. Glastonberijas festivālā dubļi ir pilnīgi visur. Vienīgā vieta, kur to nav, ir skatuve. Pirms kāpšanas uz tās, tu novelc savus dubļainos gumijniekus un spēlē koncertu. Un viss ir tik pozitīvi,» atmiņās gremdējas Pūce.

    Stāstot par pandēmijas laika muzikālajām aktivitātēm, Valters uzsver, ka pērn vienā festivālā grupai izdevās piedalīties, un tas bija festivāls Laivā, kas norisinās Brīvdabas muzejā.

    «Skatītāji sēdēja laivās Juglas ezerā. Šajā festivālā plānojam uzstāties arī šogad – augustā. Esam optimisti un ticam, ka tas būs iespējams,» uzsver Pūce.

    Viņš neslēpj, ka ir noilgojies atkal kāpt uz skatuves. «Pēdējo reizi skatītājiem Latvijā spēlējām pagājušā gada septembrī Dzintaru koncertzālē. Zālē drīkstēja būt aizpildīta tikai puse sēdvietu. Šogad pirmā lielā uzstāšanās mums ir plānota Igaunijā – 11. jūnijā Valgā. Igauņi jau ir atsākuši koncertus, un ceru, ka mums būs līdzīgi. Jo mēs redzam, kas šobrīd notiek uz ielām…

    Apskatieties, kas saulainās brīvdienās darās Jomas ielā. Ir simtiem cilvēku, spēlē ielu muzikanti. Tajā pašā laikā mēs, profesionālie mūziķi, strādāt nevaram,» atgādina Valters.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē