• Andele Mandele rīkotājai Līvai Jaunozolai sirdī aizlāpa caurumu

    Slimības
    Anastasija Kuzminova
    14. oktobris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: F64 un Instagram
    «Vairumā gadījumu to var paveikt caur barības vadu, ar zondi uzliekot ielāpu, bet mans caurums sirdī bija pārāk tuvu plaušu artērijai. Bija jāgriež krūškurvis,» par piedzīvoto operāciju teic lietoto mantu tirdziņa Andele Mandele rīkotāja.

    Līva Jaunozola PDz atzīst, ka par iedzimtu sirdskaiti uzzinājusi nejauši. «Reizi gadā, kā pie ārsta, dodos pie vēdiskā astrologa Jura Ērenpreisa, kurš atklāj mana nākamā gada notikumus. Viņš ieteica pārbaudīt sirdi. Vēlāk savai homeopātei ieminējos, ka man pasliktinājās atmiņa. Viņa izteica pieņēmumu, ka tas saistīts ar sliktu apasiņošanu, jo sirds pilnībā neveic savu funkciju. Ieteica doties pie kardiologa.

    Saņēmusi divus šos brīdinājuma signālus, devos uz ultrasonogrāfiju. Kad rezultāti bija rokā, ārsts iepleta lielas acis un teica: «Marš uz pārbaudēm!» Ehokardiogrāfija uzrādīja, ka man ir iedzimta patoloģija – caurums sirdī. Daudzi ar tādu piedzimstot, bet līdz gada vecumam tas aizaug. Manā gadījumā – ne. Ja šo nenokārtotu 10 gadu laikā, man būtu sirds mazspēja,» atzīstas uzņēmēja.

    Viņa savas darba lietas sakārtojusi tā, lai starp diviem Andele Mandele pasākumiem pagūtu saārstēties un 10 dienas pavadīt slimnīcā. Atlabšana pirmajās dienās bijusi nepatīkama – bijis grūti elpot un kustēties. «Tagad uztvēru šo kā piespiedu atvaļinājumu – sēžu palātā, lasu un skatos filmas. Neviens mani nerausta – esmu pateicīga par šādiem apstākļiem!» tā Jaunozola. Rehabilitācija ilgšot ap trīs mēneši, to laikā jāievēro saudzīgs režīms – nedrīkst cilāt rokas un celt smagumus.

    «Tas būs pārbaudījums meitām, kuras mani izmanto kā batutu,» pasmejas Līva. Stāstot par rētu, viņa teic, ka nekas šausmīgs tas nav.

    «Sākumā, protams, šķita briesmīgi – sarkaniem diegiem šķībi aizšūts krūškurvis.

    Bet tas ir sīkums, galvenais, ka mana sirds ir aizlāpīta. Manu dzīves kvalitāti papildu rēta nemaina, svarīgāki ir dzīves principi,» uzskata viņa.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē