• 7 Eiropas pilsētas, kas jūs patīkami pārsteigs

    Atpūta
    Santa.lv
    Santa.lv
    26. marts, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Nenoliedzot to, ka ikvienam sevi cienošam ceļotājam būtu kaut reizi dzīvē jāredz tādas kultūras ikonas kā Eifeļa tornis, Tauers, Kolizejs vai Sarkanais laukums, tomēr piekrītam, ka īpašu atmosfēru un kolorītu var atrast tieši nomaļākās, tūristu nepārblīvētās pilsētiņās, kurās arī par vēsturisko mantojumu nesūdzas.

    Te būs iedvesmai saraksts ar septiņām Eiropas pilsētām, kas pārsteigušas arī pieredzējušus pasaules apceļotājus.

    1. Preveza, Grieķija

    Preveza, Epiras reģiona galvaspilsēta, atrodas pie Amvrakikas līča Grieķijas ziemeļrietumos. Vienlaikus sena un moderna, ar gleznainu vēsturisko centru, kurā viena pie otras rindojas kafejnīcas un tavernas. Vietējie un nedaudzie tūristi vakaros izbauda arī pastaigu pa ostas promenādi.

    Ja nu apnīk laiska Pargas pludmaļu baudīšana, netālu no Prevezas ir Aheronas upe, kas, saskaņā ar grieķu mitoloģiju, ir viena no piecām Grieķijas upēm, kas saistīta ar pazemes valstību. Aheronas upē iespējams izmēģināt visai mežonīgu raftingu, kas karstajā Grieķijas vasarā varētu būt īpaši atsvaidzinoša lieta.

    2. Ģente, Beļģija

    Ja kāds jums grib iegalvot, ka Beļģija ir garlaicīga, aizvediet viņu uz Ģenti! Moderna pilsēta ar bagātu vēsturi un skaistu arhitektūru – katra bilde būs pastkarte! Ģente lepojas ar 14. gadsimta Grāvenstēnas pili un Sv. Pētera abatiju. Tā kā Ģente ir studentu pilsēta, rāmāka tā kļūst brīvdienās, kad studenti atgriežas mājās, un brīvlaikos.

    Lai izrautu sevi no komforta zonas, zinātāji iesaka apmeklēt pilsētas modernās mākslas muzeju SMAK, kas slavena sar savām pretrunīgajām un provokatīvajām izstādēm.

    3. Klonakiltija, Īrija

    Īrijā, šķiet, katra mazākā pilsētiņa ir apmeklēšanas vērta, bet to vidū pieredzējuši ceļotāji izceļ Klonakiltiju, nelielu piekrastes pilsētiņu Korkas grāfistē. Tīra, kārtīga, jautra un krāsaina, ar neiztrūkstošajiem pabiem un apburošiem viesu namiem. te var izbaudīt kārtīgu vietējo delikatesi – melno pudiņu. Izturīgāki soļotāji novērtēs apkārtnes pludmales un mazās pussaliņas.

    Sērfošanas entuziastiem Klonakiltijai vajadzētu īpaši iekrist sirdī, jo tuvējā Inčidonijas pludmalē sastopami augstākie viļņi reģionā!

    4. Kotora, Melnkalne

    Ja liktu pateikt, kas tā par pilsētu tikai no fotogrāfijas, varētu padomāt, ka rāda kādu Itālijas ainavu. Nekā nebija, šī ir Kotora, UNESCO pasaules mantojuma sarakstā iekļautā Melnkalnes pilsētiņa.

    Visskaistākais skats uz Kotoru un tās apkārtni paveras no Venēcijas stila pils, kas paceļas virs pilsētas. Ievērības cienīga ir arī 11. gadsimtā celtā Sv. Trifona katedrāle, tikai ceļš uz to var izrādīties nedaudz garāks, jo mazās vecpilsētas ieliņas ir labirintam līdzīgas.

    5. Trondheima, Norvēģija

    Vikingu laikos Trondheima bija Norvēģijas galvaspilsēta. Arī šodien tā nav zaudējusi savu rosību, un priecē ar unikālu koka arhitektūru. Pilsētas dominante ir Nidarosa katedrāle, kas ir lielākā viduslaiku celtne Ziemeļeiropā.

    Bez varonīgās vēsturesTrondheima lepojas arī ar savu kafiju, tā kā vismaz viena kafijas pauze te ir pilnīgi obligāts nosacījums!

    6. Osijeka, Horvātija

    Horvātija nav tikai slavenās kūrortu un piekrastes pilsētas, arī iekšzemē ir īstas pērles! Viena no tādām ir Osijeka, kas atrodas ziemeļaustrumos, salīdzinoši netālu no Ungārijas robežas. Eleganta, saudzīgi atjaunota un restaurēta, Osijeka ir veselas ciemošanās dienas vērta.

    Starp citu – Osijeka atrodas vecākā alusdarītava Horvātijā Osječko, kas dibināta 1687. gadā. Nesmādējiet, pamēģiniet!

    7. Salamanka, Spānija

    Salamanku Spānijas vidienē mēdz dēvēt par instagrama pilsētu – saulrietā tā iekrāsojas tik skaistā tonī, ka tiek dēvēta par zelta pilsētu. Salamankā atrodas senākā universitāte pilsētā, kas vēl šodien nosaka tās atmosfēru. Fantastiska arhitektūra – 12. gadsimta Vecā katedrāle (Catedral Vieja) un 15. gadsimta Casa de las Conchas, ko rotā tūkstošiem gliemežvāku.

    Zinātāji kā obligātu iesaka Jūgendstila muzeja apmeklējumu. Nez, rīdziniekus vēl var ar kaut ko pārsteigt šajā jomā? ;-)

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē