• 11 gadus pēc Vecrīgas grautiņiem joprojām turpinās izmeklēšana pret trīs personām

    Sabiedrība
    Ziņu aģentūra LETA
    6. janvāris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Foto: Valsts policijas Facebook konts
    Valsts policijā (VP) joprojām turpinās izmeklēšana pret trīs personām par dalību 2009.gada 13.janvāra Vecrīgas grautiņos, noskaidroja aģentūra LETA.

    Pērn vienas personas lieta nodota Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesai, kurā sēde nozīmēta 16.janvārī plkst.10.

    Tāpat pērn pret vienu personu kriminālprocess izbeigts, jo vainu noziedzīga nodarījuma izdarīšanā pierādīt pirmstiesas procesā nav izdevies un nav iespējams savākt papildu pieradījumus. Process izbeigts VP ar uzraugošā prokurora piekrišanu, pastāstīja prokuratūras preses sekretāre Laura Majevska.

    Patlaban pirmstiesas izmeklēšana turpinās pret trīs personām un šīs lietas atrodas VP.

    Jau ziņots, ka iepriekš kopumā par dalību grautiņos tika apsūdzētas 68 personas, no kurām piecas attaisnotas.

    32 personām tiesa piemēroja piespiedu darbu, trīs personām naudas sodu. 21 personai piespriesta nosacīta brīvības atņemšana, bet septiņas saņēma reālu cietumsodu.

    2009.gada 13.janvārī aptuveni 10 000 cilvēku pulcējās uz protesta akciju Doma laukumā, lai nevardarbīgā veidā pieprasītu Saeimas atlaišanu.

    Pēc protesta akcijas Vecrīgā sākās grautiņi – tika izsisti logi vairākām ēkām, tostarp stipri cieta Saeimas nams, tika aplaupīts veikals, kurā tirgoja AS Latvijas balzams produkciju, kā arī cieta muzikālais restorāns Fīlings. Grautiņos piedalījās vairāki simti jauniešu, no kuriem daudzi bija alkohola reibumā. Šie cilvēki vairākas stundas demolēja Vecrīgu.

    Grautiņu laikā tika aizturētas 126 personas, un sadursmēs pie Saeimas ēkas mediķi palīdzību sniedza vairāk nekā 30 cilvēkiem, savukārt slimnīcās ar dažādām traumām tika ievietoti 28 cietušie, bet četri cilvēki no hospitalizācijas atteicās. Tāpat mediķi sniedza palīdzību aizturētajiem sadursmju dalībniekiem, kuri jau bija nogādāti policijas iecirkņos. Nekārtībās cieta arī paši policisti.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē