«Kādu dienu pie manis atnāca klients un teica: «Dikti interesanti, kādreiz šo pašu kokteili pasūtīju restorānā Pie Kristapa, kur bārā strādāja tavs tēvs Kārlis, bet tagad to varu dabūt pie tevis. Turklāt tu esi tikpat kā tēvs jaunībā,» par viendien piedzīvoto, stāvot Osirisā aiz bāra letes, žurnālam Privātā Dzīve stāsta Jēkabs Leiškalns. Viņa tētis Kārlis pirms došanās politikā bija visā Rīgā un Jūrmalā pazīstams bārmenis, četru bērnu tēvs. Interesanti, ka Jēkabam arī tagad ir četri bērni – dēls, meita un dvīnītes.
Leiškalns juniors jau no pagājušā gada nogales strādā gan par bāra, gan restorāna vadītāju un, ja nepieciešams, apkalpo viesus. Šim darbam viņu pierunājusi māsa Katrīna Jaunupe, kas ir uzņēmuma līdzīpašniece. «Viņa man piezvanīja un teica, ka ir brīva restorāna vadītāja vieta, vai es negribot pamēģināt. Kāpēc ne, jo sen jau biju interesējies par sabiedriskās ēdināšanas jomu, turklāt kopš bērnības man paticis gatavot,» saka viņš.
Jēkabs atzīstas, ka līdz pagājušā gada nogalei zinājis trīs kokteiļus: rums ar kolu, viskijs ar kolu un skrūve jeb šņabis ar apelsīnu sulu.
«Talkā nāca kolēģis Kristians, kurš ieveda mani bāra zināšanu pasaulē. Protams, arī tētis atminējās savus bārmeņa laikus un deva padomus. «Viņš atminējās, ka savulaik pieprasītākais kokteilis bijis džinfizs, kura pirmsākumi esot meklējami 19. gadsimta sākumā Ņūorleānā. Tagad es to gatavoju un droši varu ieteikt gan Līgo vakara svinībām, gan Jāņu rītam, kad prasās kaut kas svaigs un atspirdzinošs,» saka Jēkabs.

Sastāvdaļas:
1 olas baltums
30 ml svaigi spiestas citrona sulas
50 ml džina
15–20 ml cukura sīrupa
Pagatavošana:
Visu salej kopā, samaisa šeikerī. Pievieno ledu un vēlreiz sašeiko. Ielej glāzē un pa virsu uzlej nedaudz gāzēta ūdens, lai labāk veidojas putiņas.
Citus interesantus rakstus lasiet jaunākajā žurnāla Privātā Dzīve numurā!