• Leiškalni atklāj Jāņu rīta kokteiļa recepti. Agrāk taisīja tēvs, tagad – dēls

    Bārs
    Evija Kalnbērza
    24. jūnijs
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Jēkabs Leiškalns.
    Foto: Picture Agency
    Jēkabs Leiškalns.
    Bijušā Saeimas deputāta Kārļa Leiškalna dēls Jēkabs, izstudējis juristus, tomēr atradis sirdij tuvāku darbu – vadīt bāru un restorānu. Viņš taisa arī Līgosvētkiem piemērotu kokteili, ko pirms vairāk nekā 30 gadiem gatavojis tēvs.

    «Kādu dienu pie manis atnāca klients un teica: «Dikti interesanti, kādreiz šo pašu kokteili pasūtīju restorānā Pie Kristapa, kur bārā strādāja tavs tēvs Kārlis, bet tagad to varu dabūt pie tevis. Turklāt tu esi tikpat kā tēvs jaunībā,» par viendien piedzīvoto, stāvot Osirisā aiz bāra letes, žurnālam Privātā Dzīve stāsta Jēkabs Leiškalns. Viņa tētis Kārlis pirms došanās politikā bija visā Rīgā un Jūrmalā pazīstams bārmenis, četru bērnu tēvs. Interesanti, ka Jēkabam arī tagad ir četri bērni – dēls, meita un dvīnītes.

    Leiškalns juniors jau no pagājušā gada nogales strādā gan par bāra, gan restorāna vadītāju un, ja nepieciešams, apkalpo viesus. Šim darbam viņu pierunājusi māsa Katrīna Jaunupe, kas ir uzņēmuma līdzīpašniece. «Viņa man piezvanīja un teica, ka ir brīva restorāna vadītāja vieta, vai es negribot pamēģināt. Kāpēc ne, jo sen jau biju interesējies par sabiedriskās ēdināšanas jomu, turklāt kopš bērnības man paticis gatavot,» saka viņš.

    Jēkabs atzīstas, ka līdz pagājušā gada nogalei zinājis trīs kokteiļus: rums ar kolu, viskijs ar kolu un skrūve jeb šņabis ar apelsīnu sulu.

    «Talkā nāca kolēģis Kristians, kurš ieveda mani bāra zināšanu pasaulē. Protams, arī tētis atminējās savus bārmeņa laikus un deva padomus. «Viņš atminējās, ka savulaik pieprasītākais kokteilis bijis džinfizs, kura pirmsākumi esot meklējami 19. gadsimta sākumā Ņūorleānā. Tagad es to gatavoju un droši varu ieteikt gan Līgo vakara svinībām, gan Jāņu rītam, kad prasās kaut kas svaigs un atspirdzinošs,» saka Jēkabs.

    Jēkabs Leiškalns ar kokteili.
    Jēkabs Leiškalns ar kokteili.

    Sastāvdaļas:

    1 olas baltums

    30 ml svaigi spiestas citrona sulas

    50 ml džina

    15–20 ml cukura sīrupa

    Pagatavošana:

    Visu salej kopā, samaisa šeikerī. Pievieno ledu un vēlreiz sašeiko. Ielej glāzē un pa virsu uzlej nedaudz gāzēta ūdens, lai labāk veidojas putiņas.

    Citus interesantus rakstus lasiet jaunākajā žurnāla Privātā Dzīve numurā!

    • Pirms basketbolista Jāņa Timmas 33. jubilejas sapulcējas visa dzimta. Sportists joprojām nav apbedīts.
    • Vaikule atklāj, vai Pugačova šovasar dzīvos Latvijā
    • 15 gadi bez slavenā "līva" Jāņa Groduma. Viņa mamma Ausma joprojām nespēj pieņemt faktu, ka dēla vairs nav
    Privātā Dzīve nr24-25/2025

    Satura mārketings

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk