Pirmā kārta: Gaspačo zupa
Sastāvdaļas:
- Gurķi – 3 gab
- Selerija – 2 kāti
- Tomātu sula – 1litrs
- Citrons – puse
- Marinēta paprika – 100g
- Sīpolloki – 20 g
- Dilles –20 g
- Pētersīļi – 20 g
- Baltvīna etiķis – 50ml
- Sāls
- Pipari
- Bagete – 1 gab
- Kazas siers
Pagatavošana:
Smalki sagriež gurķi, seleriju, marinētu papriku. Sīpollokus, dilles, pētersīļus smalki sakapā. Visam pārlej pāri tomātu sulu, pēc garšas pievieno sāli, piparus, baltvīna etiķi un pierīvē citrona miziņu. Sagriež bageti un apgrauzdē krāsnī, virsū smērē kazas sieru. Zupu lej bļodiņās un pasniedz ar grauzdētu bageti.
Citi lasa
Otrā kārta: Divu veidu takoss ar tempuras balto zivi un tofu
Sastāvdaļas:
- Zandarts – 150g
- Tortiljas – 4 gab
- Sarkanais kāposts – 150g
- Baltvīna etiķis – 2 ēdamkarotes
- Cukurs – 1 ēdamkarote
- Eļļa – 2 ēdamkarotes
- Redīsi – 4 gab
- Tofu siers – 200g
- Tempuras mīkla – 100g
- Tahini pasta – 2 ēdamkarotes
- Augu eļļa – 200ml
- zaļumi
Pagatavošana:
Kāpostu sagriež smalkās strēmelēs, pievieno baltvīna etiķi, cukuru, eļļu un atstāj iemarinēties. No tortiljas ar krūzi vai glāzi izspiež vienādas apaļas formiņas. Sagriež zivs fileju un tofu sieru šķēlītēs. Zivs fileju un tofu sieru panē tempuras mīklas maisījumā, tad fritē karstā augu eļļā un pēc tam uz salvetes nosusina lieko eļļu. Redīsu sagriež plānās ripiņās un ieliek ledus ūdeni, lai tas būtu kraukšķīgs. Sajauc sinepes, medus, eļļa un citrona sula. Uz viena tortiljas aplīša liek panēto zivi, pārlej ar tahini pastu, virsū kārto iemarinēto sarkano kāpostu un pārlej ar sinepju medus mērcīti. Uz otra tortiljas aplīša kārto panēto tofu sieru, pārlej ar tahini mērci, virsū liek kraukšķīgos redīsus un zaļumus.
Deserts: Pildīts rieksta cepums
Sastāvdaļas
- Pilngraudu milti – 100
- Zemesriekstu milti – 100
- Sviests – 100
- Cukurs – 50
- Saldējums
Pagatavošana
Sajauc miltus ar cukuru, pievieno sviestu un kārtīgi visu izmīca. No mīklas veido ļoti plānus apaļus cepumus un cep cepeškrāsnī 200 grādos apmēram 10 minūtes. Starp cepumiem liek jebkādu saldējumu un nedaudz saspiež, lai sanāk pildīts cepums.
Dzēriens: Bezalkoholiskais zemeņu daiquiri
Sastāvdaļas
- Zemenes – 2 glāzes
- Ūdens – 2 glāzes
- Citronu sula – 60ml
- Cukura sīrups – 60ml
Pagatavošana
Visas sastāvdaļas sablendē, lej glāzē un dekorē ar svaigām zemenēm.
Kā brāļiem Leperiem izdosies pārsteigt mammu? Skaties raidījumā “Vakariņas mammai” kanālā TV3 plkst. 21.40!