• Zīdainis žagojas. Nesatraucies!

    Mans Mazais
    11. janvāris
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Freepik
    Ja zīdainim žagas ir vairākas reizes dienā, vecāki mēdz uztraukties, vai ar bērniņu viss ir kārtībā. Konsultē bērnu pediatre Indra Šapele.

    Pirmajos dzīves mēnešos zīdaiņi mēdz ļoti bieži žagoties – daži mazuļi žagojas pat 7 reizes dienā, citi pēc katras ēdienreizes. Tas nav nekas slikts. Vecākiem par zīdaiņa žagām nevajag uztraukties.

    Mazulim žagas nerada sāpes, viņš tās nejūt.

    • Ja zīdainis sāk žagoties, vajag pārbaudīt vai viņam ir silti. Vai deguns, rokas un kājas ir siltas? Ja zīdainim ir vēsi, it īpaši pirmajos dzīves mēnešos, zem lielās segas, būtu vēlams palikt arī kādu nelielu pledu, kas cieši piegulētu mazulim.
    • Ļoti bieži par iemeslu žagām ir ēšanas laikā sarītais gaiss, kas ne vienmēr iziet ar atraudziņu. Zīdainis pirmajos mēnešos vēl nav iemācījies pareizi satvert krūti, vai arī ēšanas laikā ļoti steidzas, un tiek sarauts gaiss, kas izraisa žagas.
    • Ja zīdainis ir sācis žagoties, viņam var piedāvāt padzerties, tomēr visbiežāk mazuļi atsakās, it sevišķi, ja žagas ir radušās dēļ ēšanas laikā sarītā gaisa.
    • Novērst žagas nav iespējams. Bet, nākot mājās no pastaigas var novērst tās žagas, kas rodas ķermeņa temperatūras svārstību rezultātā. Līdz sešu septiņu mēnešu vecumam ieteicams, ienākot siltā telpā bērnu atģērbt pakāpeniski, ļaujot pierast pie temperatūras maiņas.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē