• VIDEO: Šī gada Dod pieci himnu izpilda repa apvienība Kreisais Krasts un  Būū

    Aktuāli
    Santa.lv
    Santa.lv
    3. decembris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Atbalstot līdzcilvēkus, kuri ikdienā sadzīvo ar redzes, dzirdes vai kustību traucējumiem, no 2. decembra labdarības maratona Dod pieci! tīmekļa vietnē www.dodpieci.lv ikviens var apmainīt ziedojumu par savas mīļākās dziesmas atskaņošanu Latvijas Radio 5 – Pieci.lv ēterā labdarības maratona norises laikā. Līdz ar ziedošanas startu pirmatskaņota šī gada Dod pieci! oficiālā himna – repa apvienības Kreisais Krasts un mūziķes Būū (Ilze Fārte) radītā kompozīcija Pāri visam.

    Dod pieci! himnā reps ar tautasdziesmas motīvu

    Atbalstot Dod pieci! tēmu par vides pieejamības uzlabošanu cilvēkiem ar redzes, dzirdes vai kustību traucējumiem, repa apvienība Kreisais Krasts sadarbībā ar mūziķi Būū (Ilze Fārte) radījuši šī gada labdarības maratona oficiālo himnu Pāri visam.

    „Mēs esam no sirds pateicīgi būt par šī gada Dod pieci! himnas autoriem. Dziesmas piedziedājuma ideja ir aizgūta no latviešu tautasdziesmas Bēdu manu lielu bēdu. Gluži kā tautasdziesmas vieno mūs visus, tāpat arī mēs šajā vēstījumā gribējām atgādināt to, ka esam viens vesels, un ir pienācis laiks mums visiem to saprast un apvienoties. Viss sākas ar mīlestību vienam pret otru. Savukārt, veidojot dziesmas video, mēģinājām iejusties un pavadīt dienu kopā ar cilvēkiem, kuriem ik dienu nākas saskarties ar dažādiem izaicinājumiem. Mūsu mērķis bija parādīt, ka, neskatoties uz dažādiem šķēršļiem, viņi spēj iedvesmot,” stāsta Kreisā Krasta pārstāvis Ingus Šusts. Latvijas Radio 5 – Pieci.lv mūzikas redaktors Mārtiņš Makreckis (DJ Makree) ir gandarīts, ka šogad labdarības maratona Dod pieci! himnā ienācis hiphops. „Repa žanra popularitāte Latvijā pēdējos gados ir strauji augusi, tādēļ arī nolēmām, ka šī gada Dod pieci! himnai jābūt iedvesmojošai repa dziesmai. Paldies apvienībai Kreisais Krasts un visiem mūziķiem, kas piedalījās šī gada himnas tapšanā,” tā Mārtiņš Makreckis.

    Dziesmas „Pāri visam” tapšanā iesaistījušies tādi „Kreisā Krasta” dalībnieki kā Ritvars (Ritvars Vītols), Cepums (Mārtiņš Mednis), R2rs (Artūrs Strēlnieks), Punkts uz I (Ingus Šusts), Jānis Krūmiņš, EikshO (Ojārs Eniņš), Pionieris(Juris Šteinfelds), Deniss (Deniss Stepanovs), Ivans Baigais (Artūrs Ivanovs), JeeKaa (Jānis Kumpiņš), E.V.(Kārlis Šēnhofs), savukārt par muzikālo daļu rūpējies Silins Beats (Sandis Siliņš), Beatowski (Konstantīns Mineiķis), Henrijs Mucenieks (Līvi) un Guntars Mucenieks (Līvi).

    Atsaucoties uz šī gada labdarības maratona „Dod pieci!” tēmu, dziesmas „Pāri visam” video redzami cilvēki ar redzes, dzirdes vai kustību traucējumiem, piemēram, vairākkārtēja Paralimpisko medaļu ieguvēja un Eiropas čempione vieglatlētikā, Diāna Dadzīte, basketbolisti Ansis Bērziņš, Elvis Urga, Andrejs Kirillovs, Aigars Miklāvs, Rīgas Ēbelmuižas pamatskolas skolēni, kā arī Artūrs Strads un Baiba Baikovska.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē