• VIDEO: Kā pareizi veikt siekalu testu bērniem

    Aktuāli
    Santa.lv
    Santa.lv
    25. augusts, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Kadrs no video
    Institūts BIOR sagatavojis informatīvu materiālu, kā pareizi veikt siekalu testu.

    Lai skolēniem būtu iespēja droši mācīties klātienē, no pirmdienas pamatizglītības, vidējās un profesionālajās izglītības iestādēs tiks sākta līdz šim apjomīgākā Latvijā vienlaikus veiktā Covid-19 testēšana.

    Veselības ministrija (VM) un Izglītības un zinātnes ministrija aicina visus iesaistītos būt saprotošiem un sekot izglītības iestāžu norādījumiem. Kā liecina aģentūras LETA vērojumi, situācija izglītības iestādēs ir visai dažāda – dažviet jau tiek paredzēti konkrēti testēšanas laiki, dažviet vēl tikai tiek sniegta aptuvena informācija, ka testēšanai jābūt gataviem, taču vēl nav zināms, kad tā notiks.

    Plānots nedēļā testēt ap 200 000 cilvēku, kas ir izaicinājums pakalpojumu sniedzējiem, izglītības iestādēm, bērniem un viņu vecākiem, uzsver VM. Testēti tiks bērni un personāls, kuri nav vakcinēti vai pārslimojuši Covid-19. Testēšanas veikšanai pamatā kā materiāls tiks izmantoti siekalu paraugi, bet, ja tas būs nepieciešams, testēšanai būs iespējams izmantot arī paraugus no rīkles un aizdegunes (nazofaringeāla iztriepe).

    Mācības klātienē saistītas ar augstāku epidemioloģisko risku. Ņemot vērā vīrusa delta varianta straujo izplatību, ir svarīgi mazināt vīrusa izplatības riskus izglītības iestāžu darbinieku un bērnu vidū, un pēc iespējas agrāk identificēt inficētos.

    Tas ļaus novērst infekcijas izplatīšanos starp grupām un klasēm, kā arī bērnu ģimenes locekļu, starp kuriem var būt riska grupas cilvēki, inficēšanos, un vīrusa pārnēsāšanu sabiedrībā.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē