• Saģērb bērnu pareizi cik drēbju kārtas šodien jāvelk?

    Mans Mazais
    Dace Rudzīte
    Dace Rudzīte
    10. marts, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: pixabay
    Omes parasti ir tās, kas uztraucas par nepietiekamām apģērba kārtām — ārā vēl (vai jau) tik auksts, bet bērns tik plāni saģērbts! Nosals un saslims! Te jāatgādina, ka pārkaršana ir tikpat bīstama kā nosalšana!

    Saslimšanu izraisa vīrusi vai baktērijas, ko bērns uzņem daudz vieglāk, ja ir nosalis vai pārkarsis. Pārkaršana ir tikpat nelabvēlīga kā nosalšana. Ja ķermenis ir diskomfortā, viņam grūti uzturēt optimālo temperatūru. Tad bērna organisms daudz vairāk enerģijas patērē, lai uzturētu savu temperatūru, bet tam, lai aizsargātos no blakus klepotāja izdalītajiem baciļiem, spēka vairs nepietiek.

    Viss atkarīgs no bērna – vienam vairāk patīk siltums, otram labāk tīk skraidīt apkārt aukstām rokām. Bērns jāģērbj tā, kā vajag viņam, nevis kā šķiet mammai vai omei.

    Taču katrs bērns jāskata individuāli. Daļa bērnu, izejot laukā bez šalles un cimdiem, tiešām uzreiz būs slimi, bet citiem nekas nekaitēs. Tāpēc viss atkarīgs no bērna – vienam vairāk patīk siltums, otram labāk tīk skraidīt apkārt aukstām rokām. Bērns jāģērbj tā, kā vajag viņam, nevis kā šķiet mammai vai omei.

    Jāņem vērā, ka atšķirībā no pieaugušā bērns daudz vairāk kustas. Tāpēc trīs džemperi ir vajadzīgi mammai, nevis bērnam. Ģērbjot mazuli, jāskatās, vai viņam ir auksts deguns un aukstas rokas (lai gan arī tas nav rādītājs, jo var liecināt par bērna veģetatīvās nervu sistēmas īpatnībām, nevis par nosalšanu), vai mazajam jau vaigi sarkani un mugura slapja.

    Cepure bērnam jāliek ne jau tāpēc, ka sapūtīs ausis. Ja mazajam nav iesnu un aizdegune vesela, ausij nekas nevar notikt arī tad, ja uzpūš vējš. Tomēr atbilstoša gadalaikam galvassega bērnam būtu jābūt. Ja ziemā velkam mēteli, kāpēc lai galva būtu kaila? Ķermenim ziemā jādod pareizais apvalciņš, lai organisms saglabātu optimālo temperatūru.

     

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē