• Tēta padomi, kā viegli uztaisīt meitai copīti, «čūskiņu» un elegantu svētku frizūru

    Tēvs&Meita
    Sindija Meluškāne
    Sindija Meluškāne
    14. oktobris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Ieva Andersone
    Pēteris Grudulis ir īpašs tētis. Tieši viņš no rītiem taisa matus savai astoņgadīgajai meitai Esterei. Pēteris nav profesionāls frizieris. Ikdienā viņš strādā finanšu nozarē, bet friziermāksla ir viņa vaļasprieks.

    Sapni par friziermākslu Pēteris bija lolojis jau sen, līdz beidzot, sievas mudināts, apguvis šo arodu arī profesionāli. «Gāju mācīties ar cerību, ka, apgūstot profesiju visā tās krāšņumā, varbūt man tā pārstās patikt, diemžēl tā nenotika,» komentē Pēteris. Ikdienā viņš joprojām strādā ar finansēm, bet meita un sieva tiek lutinātas ar skaistiem matu sakārtojumiem. Kā smaidot saka Estere: «Pilnīgi pa brīvo!» Dažkārt Pēteris kā frizieris piedalās arī modes pasākumos, izstādēs vai sapucē pa kādai līgavai, jo viņa sirdij tuvākās esot tieši frizūras. Tāpēc šī būs Pētera meistarklase triju vienkāršu, bet glītu matu sakārtojumu izveidē. Modeles lomā Pētera meita Estere.

    Omītes copīte slinkajiem vecākiem

    Šī glītā copīte būs pa spēkam arī citiem tētiem, kuru hobijs nav friziermāksla. Vienīgais, kas nepieciešams, ir matu veidošanas aksesuārs, ko angliski sauc Sponge Bun Hair Clips. Atrodams matu aksesuāru veikalos vai arī pasūtāms internetā (aliexpress.com dažādās variācijās tas maksā mazāk par vienu eiro).

    1. Saņem matus astē.
    2. Nobrauc līdz astes galam.
    3. Izver matus cauri vidus caurumam un ierullē pēc izvēles – uz augšu vai uz leju.
    4. Nostiprina gumijas galus, atstājot tos redzamus vai pieglaužot galvai.

    Čūskiņa

    Šī ir Esteres mīļākā skolas frizūra. Lai to izveidotu, ir jāprot pīt franču bizi. Turklāt franču bizi var pīt gan uz iekšu (pinot matu šķipsnas uz leju), gan arī uz āru (bizes pīšanas princips ir tieši tāds pats, tikai bizi pin pretējā virzienā, šķipsnas liekot uz leju).

    Franču bizi sāk pīt no viena no sāna un tālāk laiž gredzenā vai čūskas formā – kā sirds kāro.

    Pinot bizi uz āru, sanāk foršs efekts, ar reljefu.

    Frizūra svētkiem

    Šī būs īpašā svētku frizūra, kas arī būs pa spēkam visām mammām un tētiem. Pamatu pamats atkal ir franču bize, taču šoreiz pēc pirmā pinuma nostiprināšanas apakšējo šķipsnu dod meitai paturēt, pēc nākamā pinuma to var atlaist un dot paturēt nākamo. Tā, atlaižot šķipsnu pēc šķipsnas, veidojas skaists pinums ar šķipsnām apakšā, kuras vēlāk ielokojot veidojas grezna svētku frizūra.

    Pētera padomi un triki

    • Bērnu mati ir ļoti mīksti un slīdīgi, ne velti saka, ka franču bizēm vislabāk der taukaini mati. Tā tiešām arī ir, un svētku dienā labāk pēc matu izmazgāšanas iepūst mazliet lakas, lai matiem ir stingrāka faktūra. Pēc lakas iepūšanas ar pirktiem matus pabužina.
    • Matus pirms frizūras veidošanas var iegofrēt, arī tad bizes būs saturīgākas.
    • Pat tad, ja matus grib tikai ielokot, pirms tam labāk iepūst laku un izgofrēt, tā sakot, ielikt bāzīti.
    • Ja bižu pīšanai un frizūru veidošanai izmanto mazās gumijas, no kurām pin arī rokassprādzes, tad, atlaižot matus, nevajag tās ar spēku vilkt ārā un plēst matus, bet gan pārgriezt.

    Ja grūti izķemmēt matus, Pēteris iesaka lietot izsmidzināmo kondicionieri, kas nav jāmazgā ārā.

    • Matus gan skolas vecuma un, protams, arī jaunākiem bērniem krāsot nevajadzētu, jo tad būs jāturpina krāsot vai arī jāgaida, kad ataugs. Un jārēķinās, protams, ka ķīmiskā krāsa bojā bērna matus.

      Materiāls publicēts žurnālā MANS MAZAIS 2017. gada novembrī.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē