• Stilīgajam čalim un Bārbijas draugam Kenam – 60!

    Vēsture un leģendas
    Santa.lv
    Santa.lv
    11. marts, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Kens un Bārbija
    Foto: Shutterstock
    Kens un Bārbija
    Viens no rotaļlietu zvaigžņu pāra pārstāvjiem – Barbijas draugs Kens – šogad svin jau 60. jubileju.

    Kens jeb īstajā vārdā Kenets Šons Kārsons ir nosaukts Mattel dibinātāju Rutas un Eliota Hendleru dēla vārdā. Kena oficiālā „dzimšanas diena” ir 1961. gada 11. marts, tātad viņš pēc horoskopa ir Zivis. Kens ir divus gadus jaunāks par Barbiju, kas apaļo jubileju svinēja 2019. gadā.

    Gadu gaitā Kens ir piedzīvojis ārējā izskata, karjeras un pat auguma proporciju transformācijas, vairojot dažādību un veicinot iekļaujošas sabiedrības attīstību visā pasaulē.

    Pirmais Kens, kas debitēja 1961. gadā, bija pieejams ar blondiem vai brūniem matiem, viņš bija tērpies sarkanos peldšortos, sandalēs ar korķa zoli un padusē pasitis dzeltenu dvieli. Šajā gadā Kens arī satika savu draudzeni Barbiju TV reklāmas uzņemšanas laukumā. 1969. gadā Kens tika pie biezākiem matiem un uzacīm, un sev raksturīgā žilbinošā smaida ar baltiem zobiem.

    20. gadsimta 70. gados Kens kļuva īpaši stilīgs, ieguva jaunus draugus un jaunu garderobi. 1973. gadā dienasgaismu ieraudzīja Kens ar bārdu un ūsām, kas pilnībā mainīja viņa izskatu. 1975. gadā sportiskais Kens piedalījās Olimpiskajās spēlēs, iegūstot zelta medaļu slēpošanā un peldēšanā.  

    1982. gadā debitēja pirmais melnādainais Malibu Kens, kam 1984. gadā pievienojās arī latīņamerikāņu Kena versija. Šajā laikā Kens atklāja vienu no saviem hobijiem – izbraucienus ar auto gar Malibu piekrasti ar savu Dream Vette kabrioletu, ko vēlāk nomainīja ar stilīgo Mini Cooper.

    90. gados Kens dižojās ar īpaši kuplu sasuku un ļoti krāsainiem tērpiem. Kens arī atzinis, ka tieši 90. gadi ir viņa lielākā modes iedvesma ar izteiksmīgām apģērbu apdrukām un milzum daudz matu želejas frizūrās. Savukārt tūkstošgades Kens kļuva īpaši elegants un gozējās gan uz sarkanā paklāja, gan piepildīja sapņus par kinozvaigznes karjeru, iejūtoties prinča, reportiera, mūzikas grupas dalībnieka un pat slepenā aģenta lomās. Filmā Rotaļlietu stāsts 3 Kens nomainīja vairāk nekā 50 tērpus!

    Kā jau īstai zvaigznei piedienas, Kens ir iedvesmojis citas slavenības, piemēram, bijis vairāku modes dizaineru, tostarp Žana Pola Gotjē, mūza. 2006. gadā Holivudas slavenību stilists Filips Blohs, kas tērpis tādas zvaigznes kā Džoniju Depu un Pīrsu Brosnanu, radīja stila pārvērtības arī Kenam, kuplās frizūras un spilgtos topus aizstājot ar īsāku matu griezumu, T-krekliem, ādas jakām un plēstajiem džinsiem. Savukārt Moschino dizainers Džeremijs Skots īpaši Kenam izveidoja sava uzvalka repliku, ar kuru pats dižojās 2015. gada MTV Music Awards balvu pasniegšanā.

    Runājot par Kena privāto dzīvi, 2004. gadā pasaule pieredzēja vēl nepiedzīvotu šķiršanos, jo Kens un Barbija pārtrauca attiecības. (Stāsta, ka šķiršanās sāpes Kens esot remdējis ar ārkārtīgi lielām saldējuma porcijām!) Tomēr 2011. gadā Kens un Barbija attiecības atjaunoja, pierādot, ka īsta mīla spēj pārvarēt visus šķēršļus arī leļļu pasaulē!

    Gadu gaitā Kens ir izmēģinājis virkni profesiju, sākot no pilota un ugunsdzēsēja līdz pat profesionālam tenisistam, pludmales glābējam un pat strādājis kā barista. Šodienas Kens vēlas iedvesmot jauno paaudzi, tāpēc ir kļuvis vēl daudzveidīgāks – pieejami 3 ķermeņa tipi, 9 ādas toņi, ar 10 dažādām acu krāsām, 27 matu toņiem, 20 dažādām frizūrām (pat afrikāņu bizītēm!).

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē