• Ērika Dreibanta receptes dēliņam Paulam viņa pirmajā gadiņā!

    Slimības
    25. aprīlis, 2009
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Šefpavāra ĒRIKA DREIBANTA  un viņa dzīvesbiedres IEVAS LŪSIŅAS dēliņa PAULA ēdienkarte tagad ir daudzveidīga. Bet pirmajā gadiņā Paulam uz sejas parādījās alerģiskas izpausmes. Tāpēc mēnešos, kad mazais ēda gan mammas pienu, gan sāka ēst «īstu» ēdienu, bija dažādi ierobežojumi.

    Stāsta IEVA: -  Veicām analīzes pie alergologa, un testi atklāja, ka Paulam ir alerģija pret ļoti daudz ko – pienu, piena produktiem, kviešiem, olas baltumu un dzeltenumu, griķiem. Viņš no tā visa pats neko nebija ēdis. Tikai caur manu pienu. Kad izslēdzu visus tos produktus no sava uztura, alerģijas izpausmes pazuda. Tad aizgājām pie cita daktera, kurš pēc urīna analīzēm noteica, ka Paulam alerģijas vairs nav. Tas, acīmredzot, bijis viens uzplaiksnījums, no kura puika nav varējis ilgi attapties.  Paulam kādu laiku ēdienkarte  bija ļoti ierobežota – dārzeņi, augļi, gaļa un Ķelmēnu rupjmaize, jo tajā atšķirībā no citām rupjmaizēm nav pievienoti kviešu milti. No gaļas Paulam sākumā devām trusi, jēru vai medījumu – gaļu, par ko zinām – tā ir tīra no ķīmijas.

    ĒRIKS par gatavošanas smalkumiem dēla pirmajā gadiņā: – No gaļas Paula ēdienkartē pārsvarā bija tieši truša gaļa, jo to pirku no pazīstamiem zemniekiem – z/s Sveķi. Tā ir kvalitatīva, tīra gaļa. Dārzeņus un citus produktus  pirkām un pērkam ekoloģisko produktu veikalos vai no zemniekiem. Man ir svarīgi dot bērnam tikai tādu produktu, par kura izcelsmi esmu drošs. Protams, būt simtprocentīgi pārliecinātam par pilnīgi visu nav iespējams. Piemēram, par banānu, kas tik ļoti garšo Paulam, par tā izcelsmi nezinām praktiski neko. Gatavojot Paulam ēdienu, parasti izvēlos produktus tvaicēt, nevis vārīt, jo tad produkts saglabā maksimāli daudz vērtīgo uzturvielu.Ēdiena gatavošanā, kuru piedāvāju šajā publikācijā, izmantoju olīveļļu – arī to pērku ekoveikalā vai no sava drauga pavāra Mārtiņa Sirmā, kas pats to gatavo. Mārtiņa gatavoto eļļu var iegādāties galerijā Istaba vai veikalā Dikļos (viņš pats tur dzīvo).

    Biezenis – pamatēdienā un saldajā

    Ēriks piedāvā receptes, kas piemērotas mazuļiem pirmā gada beigās.  Pamatēdienā – kālis ar truša gaļu. Saldajā – bumbieris ar rozīnēm.

    Kālis ar truša gaļu

    VAJADZĒS:

    *1 ēdamkaroti ar kaudzi gabaliņos sagrieztas truša gaļas,

    *puskrūzi gabaliņos sagriezta kāļa,

    *pustējkaroti olīveļļas.

    GATAVOŠANA

    Kāli un trusi liek tvaicēties apmēram 10–15 minūtes (atkarībā no tā, cik lielos gabaliņos sagrieztas sastāvdaļas).

    Kad kālis mīksts un gaļa gatava, visu sablenderē un pievieno olīveļļu.

    ! Ja biezenis sanāk pārāk biezs, var pieliet ūdeni, kas katliņā palicis pēc tvaicēšanas un piesūcies ar produktu aromātu. Ja sastāvdaļas pirms tam vārītas, var izmantot arī buljonu.

     Bumbieris ar rozīnēm

    VAJADZĒS

    *vienu bumbieri,

    *sauju rozīņu.

    GATAVOŠANA

    Bumbieri sagriež gabaliņos un kopā ar rozīnēm liek tvaicēties uz 5 minūtēm. Pēc tam sablendē.

    Labu apetīti!

     

     

     

     

     

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē