• Bērnu slimnīcā nonākuši jau desmit Siguldas pusē saindējušies bērni, trīs no viņiem joprojām smagā stāvoklī

    Slimības
    Ziņu aģentūra LETA
    15. septembris, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Bkus.lv
    Bērnu klīniskajā universitātes slimnīcā (BKUS) no Siguldas puses ar saindēšanos kopumā nonākuši desmit bērni, bet smagā stāvoklī joprojām ir trīs no viņiem, aģentūrai LETA pastāstīja slimnīcas pārstāve Vita Šteina.

    Jau vēstīts, ka aizvadītajās brīvdienās un pirmdien BKUS nonāca pieci bērni vecumā no trīs līdz sešiem gadiem ar akūtu zarnu infekcijas izraisītu saslimšanu, un trīs bērnu stāvoklis ir ļoti smags. Savukārt piektdien hospitalizēti vēl divi bērni ar aizdomām par inficēšanos ar mikroorganismu E.Coli jeb zarnu nūjiņu.

    Šteina informēja, ka kopumā līdz šim palīdzība bijusi nepieciešama desmit bērniem, bet E.Coli baktērija tika pastiprināta tikai trim. Mediķi patlaban atturas apgalvot, ka arī pārējie bērni būtu inficējušies ar šo baktēriju. Precīzāk tas būšot zināms nākamnedēļ.

    Pēc Šteinas teiktā, divi no sasirgušajiem bērniem jau devušies mājās, trīs no bērniem joprojām ir smagā, bet stabilā stāvoklī reanimācijā, savukārt divi ārstējas infekciju nodaļā un trīs bērniem tiek veiktas analīzes.

    Vienlaikus viņa piebilda, ka slimnīcā nakts tika aizvadīta mierīgi, jo jauni pacienti ar līdzīgiem simptomiem netika uzņemti.

    LETA jau vēstīja, ka pēc Siguldas novada pašvaldības rīcībā esošās informācijas ir konstatēti pieci saslimšanas gadījumi: trīs bērni no bērnudārza Saulīte dažādām grupām, viens bērns no bērnudārza «Pīlādzītis» un viens – «Ieviņā». Bērni hospitalizēti laikā no 5. līdz 11.septembrim. Bērnudārzos Tornīši, Pasaciņa un Ābelīte bērnu saslimšanas nav konstatētas. 

    Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC) pirmsskolas izglītības iestādes par bērnu saslimšanas gadījumiem informēja 11.septembra pēcpusdienā, savukārt Siguldas novada pašvaldība tika informēta 13.septembrī plkst.9.30, vienlaicīgi informējot par to medijus. 13.septembrī aptuveni plkst.11 tika sāktas PVD un SPKC pārbaudes.

    Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) apsver iespēju veikt pārbaudes arī citos objektos, kuros ēdināšanas pakalpojumus nodrošina SIA Baltic Restaurants Latvia, kas strādā ar preču zīmolu Daily.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē