• Siguldas novadā jaundzimušo vecāki saņems 350 eiro pabalstu

    Attiecības
    Santa.lv
    Santa.lv
    7. janvāris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Ginta Zīverte
    No 2022. gada 1. janvāra Siguldas novadā pabalsts par bērna piedzimšanu ir viens no lielākajiem Latvijā – 350 eiro, par dvīņiem – 480 eiro par katru bērnu, par trīs un vairāk bērniem vienās dzemdībās – 640 eiro par katru bērnu.

    Pabalsts tiks piešķirts tādā gadījumā, ja abi vecāki ne mazāk kā gadu pirms bērna dzimšanas dienas ir deklarējuši savu dzīvesvietu Siguldas novadā un bērna dzīvesvieta pirmreizēji ir deklarēta Siguldas novadā. Ja novadā deklarējies bērns un tikai viens no vecākiem, pabalsts tiek piešķirts 50% apmērā.

    Siguldas novadā pēc administratīvi teritoriālās reformas 2021. gada otrajā pusgadā piedzimuši 185 deklarētie jaundzimušie, savukārt Siguldas slimnīcas Dzemdību nodaļā ik gadu pasaulē nāk vairāk nekā 1000 mazuļi. 2021. gadā Siguldas slimnīcā pieņemtas 1059 dzemdības, kuru laikā pasaulē nākuši 1063 bērniņi – 547 puisīši un 516 meitenītes. Savukārt 2022. gada 1. janvārī piedzimuši trīs bērniņi – pirmā bija meitene, bet pēc tam sekoja divi zēni.

    Kopumā Siguldas novadā uz 2022. gada 1. janvāri deklarēti 32 543 iedzīvotāji, un Siguldas novadā pēc administratīvi teritoriālās reformas līdzšinējai Siguldas pilsētai, Mores, Allažu un Siguldas pagastam, pievienojās arī Inčukalna, Krimuldas, Lēdurgas un Mālpils pagasts.

    Papildus tam tradicionāli Siguldas novadā īpašā svinīgā pasākumā tiek godināti jaundzimušie, kuri deklarēti Siguldas novadā, aicinot tos uz pasākumu “Esmu dzimis Siguldas novadā”, kurā tiek pasniegtas īpašas piemiņas medaļas, kuras rotā bērna dzimšanas gads un 3D tehnikā iegravēta Siguldas Jaunā pils.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē