• Rīgas vecākiem var palīdzēt sociālās auklītes

    Aktuāli
    18. maijs, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Izrādās, jau vairākus gadus Rīgā darbojas vecmāmiņu kontaktbirža – aptuveni simts vecmāmiņu, pensionētas kundzes (daudzām aktīvais darba mūžs ir pagājis, strādājot skolā vai bērnudārzā), kuras ir apguvušas tālākizglītības pilnveides programmu Bērnu aprūpes pamati un ieguvušas speciālu sertifikātu, ir gatavas ģimenēm palīdzēt bērnu pieskatīšanā.

    Sociālo vecmāmiņu pakalpojumus var izmantot ģimenes, kurās aug pirmsskolas vecuma bērni un jaunāko klašu skolēni, – vecmāmiņas bērnus pieskatīs, palīdzēs izmācīties, pavadīs no skolas uz mājām, aizvedīs uz ārpusskolas nodarbībām, atsauksies uz SOS saucienu, ja bērns ir saslimis un nav, kas pie viņa paliek, kamēr vecāki darbā.

    Ideja par šādām sociālajām vecmāmiņām dzima biedrībā ­«Rīgas aktīvo senioru alianse» (RASA). Tika izveidota īpaša tālākizglītības pilnveides programma «Bērnu aprūpes pamati», lai vecmāmiņas atjaunotu zināšanas, kā sniegt pirmo palīdzību, labāk pārzinātu bērnu tiesību aizsardzības jomu, jaunākās atziņas un pētījumus pirmsskolas bērnu aprūpē, kā arī mācētu organizēt spēles un rotaļas. «Sociālā vecmāmiņa ne tikai uzņemas atbildību par bērnu, bet arī sniedz visu labāko, ko vien bērnam var dot, jo ir izaudzinājusi ne tikai savus bērnus, bet arī mazbērnus, viņai ir pieredze un dzīves gudrība. Taču sociālā vecmāmiņa nekādā gadījumā nav mājkalpotāja – viņa negludina drēbes, nepērk produktus un negatavo visai ģimenei ēst.»

    Ja ģimenē ir nepieciešama auklīte, var zvanīt uz sociālo vecmāmiņu kontaktbiržu pa tālruni 67221487. Vienota izcenojuma par sociālo vecmāmiņu pakalpojumiem nav, par samaksu vienojas individuāli (viss atkarīgs no tā, vai vecmāmiņa tiek nodarbināta divas trīs stundas vai visu dienu).

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē