• Pašvaldībām dots laiks pielāgot bērnudārzus jaunajām higiēnas prasībām

    Aktuāli
    Santa.lv
    Santa.lv
    18. februāris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Pixabay
    Ņemot vērā, ka pašvaldības vēl strādā pie izglītības iestāžu tīkla sakārtošanas un turpinās administratīvi teritoriālā reforma, Veselības ministrija lēmusi pagarināt pārejas periodu, līdz kuram pirmsskolas izglītības iestādēs ir jānodrošina noteikta platība uz vienu bērnu. Valdība šodien, 18. februārī, lēma, ka prasības attiecībā uz telpu minimālo platību uz vienu bērnu ir obligātas grupām, kas ir izveidotas pēc 2023. gada 1. septembra.

    Normas par minimālo platību uz vienu skolēnu ir nepieciešamas, jo bērnu skaits telpā ietekmē optimālu iekštelpu gaisa kvalitāti. Ievērojot minimālās platības var nodrošināt pietiekamu gaisa cirkulāciju telpās, samazināt infekciju slimību izplatības un traumatisma riskus un bērni mācību laikā jūtas ērti. Uzturoties pārblīvētās telpās, ir apgrūtināta bērnu labsajūta un koncentrēšanās spējas, līdz ar to pasliktinās arī mācību kvalitāte.

    Jau 2014. gadā Ministru kabinets noteica prasības minimālajai platībai visām izglītības iestādēm (ne tikai jaunbūvējamām un rekonstruējamām) un, lai pašvaldības varētu tās ieviest, tika noteikts, ka prasības telpu minimālajai platībai stāsies spēkā no 2020. gada 1. janvāra. Šobrīd pašvaldības ir norādījušas, ka ne visās pirmskolas izglītības iestādēs šīs prasības ir ieviestas, tādēļ vajadzīgs pārejas periodu pagarināt līdz 2023. gada 1. septembrim, dodot pašvaldībām papildu laiku sagatavoties.

    Ar noteikumu grozījumiem* arī precizētas infekcijas slimību pazīmes, lai personām, kuras sniedz bērnu uzraudzības pakalpojumu ārpus bērna dzīvesvietas, būtu skaidrs, kuros gadījumos neuzņemt saslimušo bērnu. Tāpat noteikta prasība, ka individuālie mutes higiēnas piederumi nepieciešami visiem bērniem neatkarīgi no vecuma. Zobu tīrīšana pirmsskolas izglītības iestādēs ir nozīmīgs atbalsts bērnu zobu un mutes dobuma veselības profilaksē.

    *Grozījumi Ministru kabineta 2013.gada 17.septembra noteikumos Nr.890 „Higiēnas prasības bērnu uzraudzības pakalpojuma sniedzējiem un izglītības iestādēm, kas īsteno pirmsskolas izglītības programmu”

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē