• Noskaties šomēnes kinoteātros gaidāmās animācijas filmas “Kaka, pavasaris un draugi” treileri

    Kino un TV
    1. aprīlis, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    Šodien klajā nācis igauņu un latviešu veidotās asprātīgās un aizraujošās pilnmetrāžas animācijas filmas «Kaka, pavasaris un draugi» treileris. Iedzīvināto stāstu autors ir Latvijā iemīļotais un pasaulē atzītais igauņu rakstnieks Andruss Kivirehks.

    «Pilnmetrāžas animācijas filmā, kas veidota pēc Andrusa Kivirehka grāmatām »Kaka un pavasaris", «Karnevāls un kartupeļu salāti» un «Spoks un Feisbuks», galvenajās lomās animēti no Kivirehka stāstiem zināmie tēli: suņa kaka, pienene, pelmeņi un frikadeles, tēta zeķes-perētājas un citi varoņi.

    Varoņu balsis iedzīvina latviešu aktieri Annija Putniņa, Artis Robežnieks, Armands Berģis, Aija Dzērve, Edgars Lipors, Valdis Vanags un Laila un Jānis Kirmuškas. Pats stāstu autors Andruss Kivirehks līdzās filmas animācijas varoņiem debitē aktiermeistarībā.

    «Filmu caurstrāvo Kivirehkam raksturīgais siltais un drosmīgais humors, asprātīgi savijot kopā bērnu neierobežotās fantāzijas lidojumu un ikdienas dzīvi mūsdienu pasaulē. »Kaka, pavasaris un draugi" stāsta par ilgām, draudzību, ģimeni, mīlestību un arī bailēm, maziem un lieliem skatītājiem ļaujot izdzīvot plašu emociju spektru. Filmas sirreālajā un aizraujošajā pasaulē ir gan nervus kutinoši iespaidi, gan vērtīgas mācības par dzīvi," raksta filmas izplatītāji Latvijā.

    «Kaka, pavasaris un draugi» tiek raksturota kā nepārtraukts animācijas tēlu, leļļu un dzīvu kadru kaleidoskops, kurā krāsas, piedzīvojumi un pārsteigumi skatītājam liek aizraut elpu un pacietīgi gaidīt aizraujošo stāstu atrisinājumu.

    Animācija veidota piecās formās, sākot no klasiskās Disneja filmu skolas animācijas līdz mūsdienīgiem digitāliem 3D risinājumiem un pat šobrīd visprogresīvākajai leļļu animācijas tehnoloģijai.

    Filmas «Kaka, pavasaris un draugi» režisori ir Renē Vilbre, Mēlis Aruleps, Oskars Lehemā, Miks Mēgi un Heiki Ernits («Lotes no Izgudrotāju ciema» filmas autors). Filmu producējusi Kristele Toldsepa, kopproducente Kristele Pudane. Filmai oriģinālmūziku radījuši pieci komponisti: latviešu komponists Rihards Zaļupe un igauņi Tonu Rādiks, Jānuss Nogisto, Stens Olle Moldaus un Rasmuss Lils.

    Animācijas filmu producē «A Film Eesti» un «Sunday Rebel Films».

    «Kaka, pavasaris un draugi» pirmizrādi piedzīvoja Igaunijā, kur to šobrīd noskatījušies jau vairāk nekā 40 000 skatītāju. Filmas Latvijas pirmizrāde norisināsies 2023. gada 15. aprīlī pulksten 11 kinoteātrī «Forum Cinemas», bet jau no 14. aprīļa animācijas filma būs skatāma seansos visā Latvijā.

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē