• Nepatīkams pārsteigums — vienreizējā 500 eiro pabalsta vietā vien 200 eiro

    Sabiedrība
    Santa.lv
    Santa.lv
    1. aprīlis, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Šāda situācija saistībā ar vienreizējo 500 eiro pabalstu bija jāpiedzīvo kādai mammai, kura saņem arī apgādnieka zaudējuma pensiju. Viņai tika ieskaitīti 200, nevis 500 eiro.

    «Vairs ne anekdote. Vēl joprojām neesmu saņēmusi bērnu 500 eiro pabalstu. Nedēļa pagājusi. Zvanu atkal uz VSAA. Atkal klusums ilgs. Tad priecīgā balsī man tiek paziņots, ka pabalsts maniem bērniem piešķirts – veseli 200 eiro kā apgādnieka zaudējuma pensijas saņēmējiem🤦🏻‍♀️ Jautāju, kāpēc nav 500 eiro, kā ģimenes valsts pabalsta saņēmējiem? Man atbild – divi pabalsti, gan 500 eiro, gan 200 eiro nepienākas…» savā Facebook.lv profilā raksta Iveta Buša.

    Kas notiek šādos gadījumos – vienreizējie atbalsti summējas vai tomēr nē? Skaidro Labklājības ministrija.

    Martā izmaksāts vienreizējais 500 eiro atbalsts par katru bērnu, aprīlī vienreizēju 200 eiro pabalstu paredzēts izmaksāt vecuma, invaliditātes pensijas saņēmējiem, cilvēkiem, kuri saņem pensiju par apgādnieka zaudējumu, valsts sociālā nodrošinājuma pabalstu vai īpašas kopšanas pabalstu. Atsevišķos gadījumos ir iespējamas situācijas, kad par bērnu izmaksāts 500 eiro atbalsts, bet šim bērnam piešķirta  arī apgādnieka zaudējuma pensija. Tāpēc svarīgi zināt, ka:

    • Ja par bērnu, par kuru piešķirta apgādnieka zaudējuma pensija (vai atlīdzība par apgādnieka zaudējumu, vai valsts sociālā nodrošinājuma pabalsts apgādnieka zaudējuma gadījumā) ir saņemts 500 eiro atbalsts, tad vienreizējo pabalstu 200 eiro neizmaksā.
    • Ja bērnam, par kuru saņemts 500 eiro atbalsts, ir noteikta īpaša kopšana, 200 eiro pabalsts tiks izmaksāts pie īpašās kopšanas pabalsta.
    • Ja par bērnu rodas tiesības saņemt 500 eiro, kad jau izmaksāti 200 eiro pabalsts pie apgādnieka zaudējuma pensijas (vai atlīdzības par apgādnieka zaudējumu, vai valsts sociālā nodrošinājuma pabalsta apgādnieka zaudējuma gadījumā), tad atbalsts bērnam 500 eiro tiek samazināts par jau izmaksātajiem 200 eiro.
    • Ja apgādnieka zaudējuma pensiju (vai atlīdzību par apgādnieka zaudējumu, vai valsts sociālā nodrošinājuma pabalstu apgādnieka zaudējuma gadījumā) saņem par vairākiem bērniem, tad katram bērnam tiks izmaksāti 200 eiro liels pabalsts, ja par šo bērnu nav izmaksāti 500 eiro.
    • Ja apgādnieka zaudējuma pensija (vai atlīdzība par apgādnieka zaudējumu, vai valsts sociālā nodrošinājuma pabalsts apgādnieka zaudējuma gadījumā) piešķirta par bērnu ar īpašu kopšanu (par kuru nav izmaksāti 500 eiro), tad vienreizējo pabalstu izmaksās divkāršā apmērā – 400 eiro.

    Kā vēlāk savā Facebook.lv profilā papildina Iveta Buša, arī viņas situācija tika atrisināta, taču ne bez cīņas: «Pēc miljons mirušām nervu šūnām un neskaitāmiem telefonu zvaniem, beidzot sazinājos ar adekvātu VSAA darbinieci, kura man izskaidroja situāciju. Kāda darbinieka kļūdas dēļ, kad manuāli no ģimenes valsts pabalsta saņēmējiem tika dzēsts mans vecākais dēls, kaut kas līdz galam nav noklikšķināts… Rezultātā sistēma neatpazina manus bērnus kā ģimenes valsts pabalsta saņēmējus, bet nostrādāja ,atzīstot tos par apgādnieka zaudējuma pensijas saņēmējiem. Tā kā bērniem tomēr pienākas 500€, tad starpību, 300 eiro piemaksās no ģimenes valsts pabalsta puses. Solīja līdz 9. aprīlim. Tiesa…vienu gan nesapratu- kā sistēma var neatpazīt ģimenes valsts pabalsta saņēmējus, ja viņi katru mēnesi tos saņem,» joprojām neizpratnē ir mamma.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē