• Ziemassvētku vecīša mīnuss

    Mammu blogi
    Ilze Lipska
    23. decembris, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Pixabay
    Nesen Skepter rakstīja par to, ka gribētu, lai viņas bērni tic Ziemassvētku vecītim, un tieši tāpēc uzrakstīšu to, kas man tagad uz sirds. Ziniet, ko es pēdējās dienas secināju – ka varbūt neticēšana tomēr ir labāka.

    Pirms Ziemassvētkiem man vēl tā nešķita, un nebiju par to aizdomājusies, jo kāda gan vaina, ja bērni tic Ziemassvētku vecītim, ne?, bet mums pāris dienas atpakaļ bija viena… ļoti neauglīga saruna, kuras mērķis bija censties bērniem pavērt skatu uz realitāti – ka ir bērni, kuriem nav Ziemassvētku dāvanas, kāpēc mums būtu jāsarūpē dāvanas bērniem, kuriem nebūs citādi dāvanu, un ka par jebkuru dāvanu ir jāpasaka paldies utt.

    Sapratāt, par ko mēs runājām. Un mirklī, kad man paziņo – tie nabaga bērni droši vien ir slikti, jo vecītis jau tikai labajiem nes dāvanas… Protams – loģika pavisam pareiza, ja tic vecītim un tam, ka viņš nes dāvanas labajiem, bet sliktajiem žagarus.Tie bērni, kas paliek bez dāvanām, paši vainīgi.  

    Un es knapi noturejos nepasakot – nekāda vecīša nav! Nav!

    Ir ģimenes, kuras ir nokļuvušas grūtā situācijā, kuras nevar atļauties nopirkt dāvanas, ja mums nebūtu naudas, jums ar nebūtu dāvanas… bet neko, saņēmos, mēģināju vēlreiz, un atdūros pret to pašu sienu – labo un slikto bērnu saraksts. Un atcerējos vienas draudzenes meitas triumfu Ziemassvētkos, kad viņa mammai paziņo – redzi? Es tomēr esmu paklausīga, jo saņēmu dāvanu!

    Šajā sturpceļā Ziemassvētku vecītis man nudien traucē. Bet ņemiet vērā, tās ir tikai manas iekšējās pārdomas, tieši tāpat kā bērnības atmiņas par to ideālo pasauli, kurā mēs dzīvojam, un viss sliktais notiek tikai Amerikā. Neprasiet. Nezinu, kur es to biju izrāvusi, bet diezgan ilgu laiku dzīvoju ar tādu uzskatu, ka pie mums nevienam nesāp, nevienam neklājas slikti un nevienu nesit un nenoslepkavo.

    Varbūt, varbūt bērnam tā realitāte šobrīd nav vajadzīga. Par bērniem, kurus sit, kuriem nav vecāku, vai kuri dzīvo karadarbības zonā. Realitāte   atnāks pati, gribi, negribi. Tik kā – ja jums ir idejas – kā lai argumentē to, kāpēc ir bērni pasaulē, kuri nesaņem dāvanas, un mēs visi varam kļūt par Ziemassvētku brīnuma daļu, radot otram prieku?

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē