• Svētkus gaidot — paštaisīti Adventes kalendāri

    Mammu blogi
    24. novembris, 2015
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Kopš sevi atceros no tāda puslīdz apzinīga vecuma, man un māsām vienmēr pirms svētkiem ir bijis adventes kalendārs. Sākumā tie bija klasiskie kalendāri ar šokolādītēm, jo tajā laikā tas bija kaut kas īpašs un neredzēts, tādēļ katru gadu ļoti gaidīts. Sākumā pat kopējs abām ar lielo māsu. Māsa savu šokolādes pusīti ēda no rīta, savukārt es vakarā. Man vienmēr ir paticis gaidīt ko labu. Es arī Ziemassvētku un jubileju dāvanas mēdzu un mēdzu vēl tagad atvērt nākamajā un pat aiznākamajā dienā.

    Atceros, ka pat laikā, kad dzīvoju ārzemēs, man mamma vienmēr pa pastu atsūtija adventes kalendāru, jo zināja, ka pati sev diezvai tādu nopirkšu, bet par tāda esamību tomēr priecāšos.

    Kādam varētu likties, ka adventes kalendārs ir viena varen liela un komerciāla padarīšana. Īstenībā jau ir arī, bet tas ir arī atkarīgs no tā, kā to pasniedz. Adventes kalendāra pirmais mērķis jau nav lielas un dārgas dāvanas 24 dienas pirms svētkiem. Te ir runa vairāk par mazām un mīļām gardumlietiņām vai mīļiem sīkumiņiem, ar ko iepriecināt sev mīļos cilvēkus – bērnus, mīļotos, ģimenes locekļus vai draugus.

    Arī Grētai šogad būs jau trešais adventes kalendārs. Jā, arī tad, kad viņai bija 3 mēneši, pagatavoju viņai tādu. Bija, kas par to pasmējās un nesaprata, arī vīrs sākumā uz mani jocīgi skatījās. Bet man tā gribējās un ideja likās jauka. Arī tādēļ, ka man, esot mājās, bija laiks kalendāru pagatavot pašai. Ideja bija vienkārša – 24 krāsainas dažādu izmēru aploksnes, kuras piestiprināju pie sienas. Katrā aploksnē bija zīmīte ar «dāvaniņu» Grētai. Piemēram «5 papildu bučas no mammas», «pēdiņu masāža», «vakara dziesmiņa no tēta», «dodamies ciemos pie omammas un opapa» utt. Šīs darbības nekādi īpaši Grētas ikdienu neietekmēja un domāju, ka viņa pat nesaprata, bet man kā mammai – lai cik naivi tas arī neizklausītos – viss šis process patika.

    Pagājušajā gadā kalendāru iegādājos veikalā Manilla. Pie sienas piestiprināma aukliņa, 24 maisiņi, 24 dažādas ciparu uzlīmes un knaģīši. Mammas un tēta uzdevums, ko katru dienu ielikt maisiņā. Grēta jau bija lielāka un labāk saprata procesu. Tomēr, dāvanu maisiņus papildināju katru dienu pa vienam, jo visus uzreiz – mazajām rociņām un actiņām tas būtu pārāk interesanti. Šādu kalendāru veikalā varot iegādāties arī šogad. Un, principā, tas ir lietojams vairākas reizes.

    Šogad Grētai būs īpaši viņai gatavots kalendārs. Ideja tā pati – 24 baltas aploksnes, kuras tiks rotātas ar skaistiem zīmējumiem. Lai realizētu ideju, palīgā aicināju Zani Kārkliņu, kura katru aploksni ir rotājusi ar ziemai un svētkiem veltītu zīmējumu. Man pašai ir sagādāta aukliņa un citi atribūti, lai kalendāru var novietot Grētas istabā. Aploksnēs slēpsies kāds kārumiņš, kāds novēlējums un kāds sīkumiņš (Grētas ļoti mīļās uzlīmes vai tetovējums, kāda matu sprādzīte vai jauna pildspalviņa un vēl…idejas man ir daudz).

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē