• Novārtītie kartupeļi un **apgrauztās mandeles**

    Mammu blogi
    Ilze Lipska
    30. augusts, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Šajās brīvdienās nodomāju… redz kā, viena vai divu bērnu vecāki šausminās – kā es tiekot galā viena pati ar visiem bērniem, un viņi atsakās ticēt, ka ar četriem pat ir vieglāk nekā ar diviem. Kāpēc? Jo viņu ir daudz. :) Un ģimenē taču visi viens otram palīdz. Protams, ir diennaktī stundas, kad jāelpo, skaitot līdzi, un liekas – nu gan jumts aizies pa gaisu.. bet vai tā nav visiem citiem arī, vienalga, kāds būtu skaits bērnu bariņam? 

    Vecākie bērni ir sajūsmā par iespēju gatavot ēst. Jo ir reizes, kad mazā peka grib tikai pa rokām, citi grib ēst, bet pēc pulksteņa nekas nenotiek… Tad vecākie nāk talkā, un gatavo ēst. Pēc pavārgrāmatas. Paši pēta, izvēlas receptes (man tikai jāsaka – vai to varēs pagatavot, vai viss mājās ir), meitas uzdevums tad ir izlasīt, dēla – meklēt sastāvdaļas.

    Nu kad vēl ja ne tagad var ar tādu sajūsmu vispirms aiziet pakaļ redīsiem, tad aiziet pakaļ lokiem, lai vēlāk vēl ar prieku trešo reizi aulēkšotu uz dārza otru stūri pēc pētersīļiem…

    Un tad abi kopā gatavo. Es, protams, tepat vien grozos, t.i., sēžu ar mazāko rokās un otru jaunāko blakus, un palīdzu ar padomiem… un mazliet pasmejamies visi kopā par pārpratumiem. 

     
    Meita lasa receptes sastāvdaļas – novārtīti kartupeļi – mammu, kur lai mēs tos novārtam?  Vai vēlāk cepumu cepšana – vajadzīgas apgrauztas mandeles. Drīkst es apgrauzīšu?
     
    Un visi tiekam pie silta ēdiena. Pie cepumiem. Un diena pavadīta. Sirmu matu nav. Ja tad, kad man piedzima trešais bērniņš, mana mamma pa brīvdienām brauca pie manis palīdzēt, tad tagad neviena palīga man nav… Bet ja toreiz, kad piedzima Jānis, es domāju – ārprāts, kā es bez savas mammas tiktu galā, nojūgtos pavisam… tad tagad esmu pie itin labas emocionālās veselības un ar visu tiekam galā… labi, māja ir bardakā utt.. bet visi samīļoti, pabaroti esam. Un ko vēl vairāk vajag?

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē