• Mammas satrauktā sirds

    Mammu blogi
    Sindija Meluškāne
    Sindija Meluškāne
    30. augusts, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Mana omīte ir ticīga, un bērnībā pirms svarīgiem pasākumiem viņa mani nekad neizlaida ārā no mājām, pirms tam nepārkrustot. Kā šodien atceros – pie ārdurvīm omīte mani apstādina, pārmet man krustu un klusi nočukst: «Lai Dieviņš tevi sargā.» Neesmu izaugusi par aktīvu baznīcā gājēju, taču tēvreizi saviem bērniem esmu iemācījusi un pirms svarīgiem notikumiem viņu dzīvē es gluži automātiski pārmetu viņiem krustu. Tā ir mammas svētība, ko savulaik, pasargāt gribot, man deva omīte un nu es nododu tālāk saviem bērniem.

    Mammas, kuru bērniem jau nācies iet cauri kādiem pārbaudījumiem – uzņemšanai ansamblī vai deju kolektīvā, dzejolīša noskaitīšanai koncertā, eksāmenam mūzikas skolā u.c. – zina, cik strauji tajā brīdī sitas mammas sirds. To es maijā vairākkārt izbaudīju, stāvot pie durvīm, aiz kurām meitām bija eksāmens koklē un klavierspēlē.

    Satraukums ir daudz lielāks nekā reizēs, kad jāuzstājas man pašai. Un tāds pats satraukums, tikai mazāk koncentrētā veidā, man mēdz uznākt arī par bērnu dzīvi kopumā – kā viņš vai viņa iejutīsies bērnudārza grupiņā, vai šis pulciņš būs tas labākais, vai man bērns pēc vidusskolas atradīs savu vietu dzīvē?

    Ļoti gribas savus bērnus pasargāt un nolikt pa spilventiņam visur, kur var gadīties kādi klupieni.

    Par to man sanāca sirsnīga saruna ar vecmāti Rudīti Brūveri, kurai ir deviņi bērni. Lai kā mēs gribētu, ka bērni mācās no mūsu kļūdām, viņi mācīsies tikai no savējām. Vai tad mums pašiem patīk uzklausīt mūsu vecāku un vecvecāku ieteikumus, kā dzīvot būtu prātīgāk? Vai tad neesam apēduši daudz pudu sāls, lai nonāktu pie dažādām atziņām un vienkāršām dzīves patiesībām?

    Arī mūsu bērniem neizbēgami būs gan panākumi, gan arī zaudējumi, vilšanās un salauzta sirds. Tieši tāpat, kā bērni nedzimst bez sāpēm, arī pieaugt bez mazākiem un lielākiem kreņķiem nevar. Mums jāiemācās mierīgu sirdi ļaut viņiem kļūdīties, lai cik tas arī dažkārt būtu grūti…

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē