• Mammas pieredze: Bezmaksas zīdīšanas konsultācijas

    Mammu blogi
    Līva Lauska-Luca
    8. decembris, 2017
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Līva Lauska-Luca
    Vēlējos padalīties savā šī rīta piedzīvojumā. Laika posmā no plkst 10.00 līdz nedaudz pāri 11.00 apmeklēju bezmaksas zīdīšanas lekciju un konsultāciju „zīdīšanas apmācības” Imantā bērnu rotaļu un attīstības centrā  „Bērnība” Kurzemes prospektā 132a. Tā teikt „nošāvu divus zaķus ar vienu šāvienu” – gan izglītojos zīdīšanas jomā, gan arī atklāju burvīgu vietu bērnu ballītēm.

    Zīdīšanas konsultācijām var pieteikties „Vecāku apvienības KKM” mājaslapā www.kkm.lv, precīzāk http://lv.kkm.lv/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=98838 un „Latvijas Zīdīšanas veicināšanas konsultantu asociācijas” mājaslapā www.zidit.lv, precīzāk http://www.zidit.lv/bezmaksas-palidziba/. Es konsutlāciju apmeklēju Imantā, taču esmu patīkami pārsteigta, jo šīm konsultācijām Rīgā var pieteikties visur kur – centrā, purvciemā, pļavniekos, juglā, sarkandaugavā.. šķiet teju visos Rīgas mikrorajonos. Konsultācijas norit visai bieži, reizi nedēļā ir iespējams pieteikties.

    Nodarbības vada  sertificēti zīdīšanas konsultanti, konkrēti šajā tikšanās reizē, mēs apspriedām zīdīšanas biežumu, iespējamās zīdīšanas pozas, piebarošanas jautājumu un pat to, kā „noņemt” bērnu no krūts  kādā bērna vecumā tas būtu vēlams un kā to izdarīt. Bija ļoti patīkama nodarbība, dalīšanās pieredzē, jautājumu uzdošana un sertificēta konsultanta atbalsts tajā, iesaku šo visām māmiņām, kurām tas ir aktuāli.

    Es uz „zīdīšanas apmācībām” devos kopā ar savu pusotru gadu veco meitiņu. Man ļoti patika vieta, kur šīs apmācības norisinājās, kā jau minēju, tas bija bērnu rotaļu un attīstības centrā „Bērnība”. Lieki piebilst, ka mana mazā meitiņa bija sajūsmā par šo vietu, jāsaka, ka es arī. Viss tik skaists un pārdomāts, šeit interesanti varētu būt visāda vecuma bērniem, manam četrgadniekam te noteiktu patiktu :) Paklājs pa visu grīdu – silta, neslīdoša virsma, dažādas mantiņas, mājiņa kā „štābiņš”, kurā var uzkāpt augšā pa trepītēm un spēlēties tajā, neliels kāpelējamais ar slidkalniņu un māju rindiņa, kur ir vairākas istabas katra ar savu tematiku, īsta sapņu pilsētiņa.

    Dodoties prom satiku arī šī centra īpašnieci, ļoti jauku dāmu, tiku pie vizītkartes un informācijas par iespējamiem pasākumiem un cenām šajā burvīgajā vietiņā. Jāpiebilst, ka man likās ļoti pieejamas un patīkamas cenas priekš tik skaistas vietiņas. Ir dienas, kad rotaļu centrs ir atvērts apmeklētājiem un kopā ar bērniņu tur var pavadīt rīta stundas (cena 3–4 eiro par stundu atkarībā no bērna vecuma), ir dienas, kad bērniņu tur var atstāt pedagoga uzraudzībā un ir arī dienas, kad centrā iespējams svinēt bērnu ballītes (cena darba dienās ir 40 eiro par stundu, brīvdienās 60 eiro, ja visu pareizi atceros). Vairāk informācijas par šo jauko centru ir facebook.com mājaslāpā „bērnībā”.

    Zinoša un laimīga mamma ir pamats veselam un priecīgam bērnam, lai izdodās! Priecīgu tuvojošos otro adventi, mīļie :) 

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē