• Māmiņas gardumi

    Mammu blogi
    Līva Lauska-Luca
    6. decembris, 2018
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Līva Lauska-Luca
    Esmu viena no tām laimīgajām māmiņām, kas var ēst visu laikā kad bērniņš tiek barots ar krūti. Visādas kūciņas, kafija, rieksti.. šokolāde.. viss, kas man šķiet gards. Ikdienā par to īsti neaizdomājos.. taču pa retam, kad to piefiksēju, izjūtu lielu pateicību.. par savu ķermeni, par savu “saderību” ar Matildi par to, ka viņu viso šo manis apēsto uzņem un pārstrādā labi.

    Tomātu krēmzupas, arī sēņu zupiņas, loki, sīpoli.. kartupeļi, kā cepti, tā vārīti.. vienvārdsakot visu ko! Jāsaka tā, mana pašreizējā dzīve ir tik ļoti dinamiska un notikumiem bagāta, ka ja man vēl īpaši būtu jāpiedomā pie tā, ko un kā ēst.. ārprāc!

    Arī lielie bērni ir ar mani uz viena viļņa, viņi ēd teju visu. Tas ievērojami atvieglo dzīvi, principā visu, ko es pagatavoju – viņi ēd :) .. un tā ir tik brīnišķīga sajūta. Tā ir tā daļa manas dzīves, kas nudien rit viegli un raiti.

    .. un tad, kad tik tālu tas ir apjaust – ka tas ir mans šīs dzīves pluss, tad jāsāk tas aktīvi izmantot! Šo savu baudu, baudu par ēdienu es turu īpašā cieņā. Vienmēr atrodu, ko tādu, kas man ļoti garšo un, tad lutinu sevi ar to!

    Vienu brīdi es biju “uzsēdusies” uz olīvām. Ne jau uz visām.. uz vienām konkrētām! :) Šķiet burciņa dienā kādu laiku bija mana māmiņas bauda! .. un tad tā garša man apnika. Skumji, jo kādu brīdi manā ēdienkartē nebija neviens tāāāds ēdiens, kas man garšotu tā īpaši.

    Taču tas nav uz ilgu, arī to es zinu. Nākošā gardā ēdiena ēra bija “sēklu muss”, tie ir augļu-sēklu batoniņi un trifeles. (Jāsaka šis droši vien ir krietni veselīgāk par olīvām). .. un tā gardais “sēklu muss” batoniņš, tautā iesaukts par snikerīti arī kādu brīdi bija mans īpašais gardums.. katru rītu pie kafijas mana ikdienas baudas daļa.

    Cik ļoti nozīmīgi šajā dzīvē ir kaut ko baudīt! Man kā māmiņai šīs baudpilnās piecas minūtes ir zelta vērtas. Ja tik tiešām izdodās tās “noķert” vienai pašai.. bez neviena bērna lūguma, čīkstiena.. vai pašai savu uzmācīgo domu, tad var teikt, ka diena ir izdevusies! :)

    Sēklu muss” batoniņi joprojām ir manā gardo ēdienu klāstā un klāt ir nācis vēl kas. Tās ir Laima šokolādes bumbiņas, aveves un godži tumšajā šokolādē .. ak dies, cik tās ir gardas! Tās šobrīd ir mans favorīts nr.1

    Es ceļos ar prieku, zinot, ka atkal varēšu tās baudīt! Tās ir tik burvīgas pēc skata, mazas šokolādes bumbiņas, kuras ļoti ērti ēst. Pildījums līdzīgs marmelādei, nav marmelāde.. tikai līdzīgs tai, tāds viegls un gaisīgs. .. un tumšājā šokolādē.. aaa īsta māmiņas bauda :)

    Kāda ir tavējā?

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē