• Divi un vairāk māmiņdienas koncerti vienā dienā. Ko darīt?!

    Māmiņdiena
    Ilze Lipska
    7. maijs, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Tāds mirklis pienāk. No rīta bērnudārzā skapītī atrod ielūgumu uz māmiņdienas koncertu, un vakarā pārnāk meita no skolas, kurai arī ir ielūgums – tieši tajā pašā dienā. Vecākajam dēlam, par laimi šoreiz, — citā datumā.

    Ir kāds triks, ko lai šādās situācijās iesāk? Esmu gājusi uz visiem pasākumiem, un esmu redzējusi bērnus, pie kuriem nav atnācis neviens. Cits bērns nepārdzīvo, bet cits – ļoti. Klusi ceru, ka vecāki ir izrunājušies, un bērns, lai arī sāpīgi, bet saprot, ka viņi nevar tikt, un vēl ceru, ka audzinātājas nemētājas ar tādiem vārdiem kā – kam ir svarīgs bērns, tas atnāk. Dzīvē ir visādi. Man traki sāpīgi iedūra skolas direktores uzruna tēvu dienas pasākumā, kas notiek darbadienā 12:00 dienā, ka paldies tiem vecākiem, kas spēj atrast laiku savam bērnam. Iedūra visu to dēļ, kam jāstrādā, un kas nevar tā izrauties, kā klases audzinātāja mīlīgā balstiņā iesaka «samainieties darbiņā, lai varētu tikt». Nu nav visiem tāds «darbiņš». 

    Ieteiktie risinājumi: 
    1. Pie lielākā vai emocionāli stabilākā jāsūta vīrs ar telefonu, lai uzfilmē. Emocionāli stabilākā, kas nenozīmē uzreiz – pie vecākā.
    2. Vienam bērnam paņemt brīvdienu. Pagājušogad, kad dēls tikko bija uzsācis bērnudārza gaitas, neatceros, kas tas bija par pasākumu, bet sakrita ar vienu skolā, un toreiz mana izvēle bija – ņemt Jāni līdzi uz skolas pasākumu. Ja godīgi, šobrīd apsveru, ka varētu arī šogad tāpat darīt, jo Jānis vēl nav tajā vecumā, kad visas domas grozas ap pasākumu, kā tas būs… Ja bērni sāk īpaši gatavoties, gaidīt koncerta dienu kā svētku dienu – uz tādu vienkārši nevar neiet! Kā šogad uz pirmklasnieces pasākumu, kura pati raksta ielūgumu, pati gaidpilni trinas un stāsta, ka nevarot man neko teikt, būšot pārsteigums…
     
    Ir vēl kāds risinājums? Kā vienlaicīgi būt divās vietās? Vai jūs esat uz Māmiņdienas pasākumiem sūtījuši tēti?

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē