• Latvijā radīts unikāls koka līdzsvara ritenis Choppy

    Aktivitātes bērniem
    Santa.lv
    Santa.lv
    10. septembris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    Inovatīvais līdzsvara ritenītis Choppy nesen kļuvis pieejams plašākai publikai caur pūļa finansēšanas vietni Indiegogo.com. Choppy ir radīts bērniem līdz četru gadu vecumam un ir īpaši drošs – tam nav skrūvju un spieķu, un tā atsperīgais sēdeklis pasargā bērna muguru. Choppy ir ražots no augstākās kvalitātes bērza saplākšņa un sver mazāk par trīs kilogramiem.

    Ritenīti Choppy ir radījusi pieredzējusi un atzinību guvusi dizaineru un inženieru komanda. Choppy radīšanā atbalstu snieguši gan pieredzējuši tehniskie prāti no RTU Dizaina fabrikas, gan mazie testa braucēji, kas izmēģinājuši vairākus produkta prototipus.

    Rezultātā, Choppy ir ne tikai izskatīgs dizains, bet arī augsta funkcionalitāte – ikviens pieaugušais var riteni izjaukt un salikt pāris minūšu laikā, neizmantojot instrumentus.

    Choppy sēdeklis un stūre ir viegli pielāgojami mazā braucēja garumam. Atsperīgais sēdeklis ir īpaši radīts, lai pasargātu bērna muguru. Ritenim nav ierasto metāla gultņu un pat nevienas skrūves, kas padara to par īpaši vieglu – ritenis sver mazāk nekā trīs kilogramus. Choppy riteņi ir “pirkstiņdroši”, jo tiem nav ierasto metāla spieķu.

    Divas trešdaļas Choppy ritenīša sastāv no izcilas kvalitātes Latvijā ražota finierēta bērza saplākšņa. Choppy izgudrotājs, dizainers un iepakojuma līdzautors Aldis Blicsons atklāj:

    “Mūsu mērķis bija radīt pēc iespējas videi draudzīgāku un ilgtspējīgāku bērnu līdzsvara ritenīti. Tāpēc Choppy lielākoties sastāv no koka – finierēta bērza saplākšņa. Choppy ir 100% ražots Latvijā – vienā no Eiropas zaļākajām valstīm – lai izvairītos no videi nedraudzīgiem tāliem materiālu pārvadājumiem. Tāpat līdzsvara riteņa konstrukcijā izmantoti arī dažādi polimēri un pavisam nedaudz metāla.”

    Īpaša uzmanība jāpievērš Choppy iepakojumam – kartona kastei ar galda spēles ieliktni. Gan kaste, gan piedzīvojumu spēle ir ražotas no FSC sertificēta kartona un savienotas bez līmes. Iepakojums ir izturīgs un radīts ritenīša ilgtermiņa uzglabāšanai un transportēšanai. Komplektācijā ietilpst arī jautras uzlīmītes.

    Šobrīd Choppy pieejams par īpaši izdevīgu cenu pūļa finansēšanas platformā Indiegogo.com. Choppy pirmie pircēji varēs iegūt riteni savā īpašumā tikai par 128 EUR (150 ASV dolāriem) vai arī izvēlēties citus veidus, kā atbalstīt jauno produktu, piemēram, iegādājoties Choppy T-kreklus un uzlīmju komplektus vai ziedojot nelielu summu produkta attīstībai.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē