• Kā tētis var piedalīties ķeizargrieziena operācijā?

    Attiecības
    Elīna Kondrāte
    27. janvāris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Freepik
    Vai un kā tētis var piedalīties ķeizargrieziena operācijā? Vai uz ķeizargrieziena operāciju ir vērts slēgt individuālās aprūpes līgumu ar konkrētu ārstu? Atbild VIJA BATHENA-KRASTIŅA, Rīgas Dzemdību nama galvenā vecmāte.

    «Lai gan vides apstākļi operācijas laikā ir citādi nekā dabiskās dzemdībās, tētis var piedalīties plānotā ķeizargrieziena operācijā. Savukārt gadījumos, kad dzemdības jāatrisina neatliekamā kārtā jeb akūti, speciālists izvērtēs, vai arī tētis varēs būt klāt. Ja situācija ir ļoti kritiska, būs nepieciešams ātri mobilizēties. Tomēr tēti bieži piedalās arī iepriekš neplānotās operācijās.

    Ķeizargrieziena operācijā vīrietim primāri ir atbalstoša loma – būt blakus un sniegt emocionālo atbalstu.

    Klātbūtnes efekts ir ļoti svarīgs: esmu ar tevi, mēs kopā sagaidām mūsu bērniņa piedzimšanu. Ja kādu iemeslu dēļ jaundzimušajam ar māti nevar realizēt kontaktu āda pret ādu, pirmajās dzīves stundās pēc operatīvām dzemdībām to jaundzimušajam var nodrošināt tēvs.

    Ķeizargrieziena operācijas laikā tēvs atrodas (parasti sēž) pie sievietes galvgaļa. Nabassaiti tētis gan nevarēs pārgriezt, jo operācijas laikā ir ļoti svarīgi ievērot absolūtu sterilitāti. Tētim būs vajadzīgs vienreizlietojams higiēnas komplekts, kurā ietilpst kostīms, cepurīte, sejas maska un čības. Šo komplektu parasti var iegādāties turpat stacionārā. Tāpat kā piedaloties dabiskās dzemdībās, arī dalībai ķeizargrieziena operācijā ir nepieciešams pēdējā gada laikā veikts krūškurvja rentgenuzņēmums.

    Vai slēgt individuālās aprūpes līgumu ar ginekologu, dzemdību speciālistu – tā ir brīva izvēle. Aprūpe būs vienlīdz kvalitatīva un profesionāla arī tad, ja individuālais līgums netiks slēgts. Par tēva klātbūtni ķeizargrieziena operācijas laikā papildus nav jāmaksā,» skaidro VIJA BATHENA-KRASTIŅA, Rīgas Dzemdību nama galvenā vecmāte.

     

     

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē