• Kā svētku dienās kopā darboties? Veidojam no sāls mīklas!

    Rotaļāšanās
    Ilze Putniņa
    21. decembris, 2020
    2 komentāri

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Gvido Kajons
    Ja mamma cep pīrādziņus vai piparkūkas, mazajam taču arī vajag piedalīties! Tāpēc ir vērts uztaisīt īpašu mīklu, ko mierīgu sirdi atvēlēt bērniem.

    Vajadzēs

    1. 200 ml ūdens,
    2. 1 ēdamkaroti eļļas,
    3. 300 g miltu, 300 g sāls.

    Darba gaita

    • Visu sajauc lielā bļodā. Divgadnieks, mammas mīlošās acs uzraudzīts, varētu darboties ar mīklu patstāvīgi, mazākam cilvēkam kārdinājums visu nogaršot būs laikam pārāk liels.
    • Mīklu var vienkārši peckāt, plucināt un lipināt, var izveltnēt un izspiest kaut ko ar cepumu formiņām. Ja izceps gan izspiesto puķīti, gan mīklas gabalu, no kuras tā tika izspiesta, – iznāks pasaulē vienkāršākā puzle.
    • Piramīdai vajadzētu kādus 5–7 citu par citu mazākus gabaliņus, no kuriem izveido plakanus plāceņus, nogludina, noplacina, izspiež vidū caurumiņu un liek cepties.
    • Mazuļiem paredzētās lietiņas nav vērts ne krāsot, ne smērēt ar olu, jo nav nekādas vajadzības uzsvērt līdzību ar pārtikas vai nepārtikas precēm. Toties izcepto piramīdas virsotnīti var ar pirkstiem iegriezt, un tā griežas kā vilciņš.
    • Lielāki bērni var mīklai piejaukt nedaudz pārtikas krāsas (var arī guašu) un taisīt visu ko – svečturīšus, bundulīšus, egļu rotas, leļļu mājsaimniecības inventāru utt.
    • Gatavos veidojumus vienkārši cep cepeškrāsnī tāpat kā parastos cepumus. Iznāk pietiekami izturīgas un visai ekoloģiskas mantiņas sev un citiem par prieku.
    • Sirdsmieram vajag (no citas mīklas, protams,) izcept arī kādu ēdamu cepumiņu.

    2 komentāri

    MMredakcija
    Tā ir pārbaudīta metode, mīkla turas kopā. Kā būtu, ja sāli pievienotu mazāk, jāmēģina. Mīcīt mīklu var jebkādu, bet , lai izcepti. gabaliņi turētos,labāk ievērot šādu proporciju!Lai jums jauka gada nogale un veiskmīgs nākamais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē