• Kā pareizi vannot zīdaini – fizioterapeites ieteikumi

    Vannošana
    Santa.lv
    Santa.lv
    12. oktobris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Vakara vannošana ir viens no svarīgākajiem dienas notikumiem mazuļa dzīvē, un arī brīdis, kad visa ģimene var piedzīvot īpašu tuvības sajūtu. Lai mazulis laimīgs un apmierināts, un jaukā kopā būšana nepārvērstos sirdi plosošā drāmā, ir dažas lietas, kas vecākiem būtu jāzina un jāņem vērā. Par to STV Pirmā! raidījumā “Māmiņu klubs” stāsta fizioterapeite Jana Parfjonova.

    “Sāksim ar to, ka izvēlamies vannošanai piemērotu brīdi – kad mazais ir mierīgs un gatavs vakara rituālam. Sevišķi pirmajās reizēs visām kustībām jābūt ļoti mierīgām.

    Optimālā ūdens temperatūra vannošanai ir plus 37 grādi, bet telpā – kādi 23–25 grādi, lai mazajam nesaltu arī pirms un pēc procedūras. Pirmās ūdenī iegremdējam pēdiņas, ļaujam pamazām pierast pie tām patīkamajām sajūtām, ko sniedz siltais ūdens. Tālāk jau lēnām nomazgājam visu ķermeni, visas krociņas.

    Zīdainim vislabāk piemērots būs mazgāšanas līdzeklis bez pievienotām smaržvielām. Svarīgi atcerēties arī, ka pēc vannošanas mazuli nekādā gadījumā neberžam ar dvieli, tikai ietinam mīkstā sedziņā – lai arī procedūras noslēgums sagādā tikai patīkamas sajūtas," saka Jana Parfjonova.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē