• Kā bērnam mācīt patriotismu?

    Patriotiskā audzināšana
    Mans Mazais
    Mans Mazais
    11. novembris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Lāčplēša diena ir laba diena, kad sākt pirmo mācību stundu patriotisma audzināšanā.

    Lācplēša dienā atzīmējam Latvijas valsts armijas uzvaru pār Rietumu brīvprātīgo armiju jeb tā saukto Bermonta karaspēku. 1919. gada 11. novembrī Rīgā izšķīrās 1918. gada 18. novembrī dibinātās Latvijas Republikas liktenis. Pēc šīs kaujas kļuva skaidrs, ka Latvija ir nosargājusi savu neatkarību. Par godu Latvijas brīvības cīnītājiem šo dienu – 11. novembri – atzīmē kā Lāčplēša dienu, kad tiek godināti Latvijas brīvības cīnītāji.

    Par Bermonta armijas uzbrukumu kļuva zināms pasaulē. Tā kā iebrucēju rīcība bija pretrunā ar rietumvalstu politiskajām interesēm, jau dažas dienas vēlāk Latvija sāka saņemt no ārzemēm sūtīto palīdzību – ieročus un pirmās nepieciešamības preces. Atbalstu izšķirošajās cīņās Latvijas karaspēkam sniedza arī britu un franču karakuģi. Uzbrukumu bermontiešiem Latvijas valsts armija sāka 9. novembrī, un, lai gan cīņas bija grūtas, jau 11. novembrī Bermonta karaspēks tika padzīts no Rīgas.

    Lāčplēša dienā Latvijā ir tradīcija ēku logos ielikt svecītes, tā godinot kritušo brīvības cīnītāju piemiņu. Rīgā cilvēki svecītes aizdedz Daugavmalā pie Rīgas pils mūra. Par tradīciju kļuvis arī daudzviet Latvijā šajā dienā rīkot lāpu gājienus. Tiesa, šogad ārkārtējās situācijās dēļ, cilvēki tiek aicināti palikt mājās, iedegt svecīti un svinēt Lāčplēša dienu ģimenes lokā. 

    Kopā ar bērnu var noskatīties kādu no filmām, kas stāsta par Latvijas brīvības cīņām, piemēram, Dvēseļu putenis, Rīgas sargi vai Astoņas zvaigznes.

     

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē