• Atmaskojam mītus par grūtniecību!

    Mans Mazais
    Edīte Valtere
    20. jūnijs, 2023
    6 komentāri

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Par grūtniecības laiku dzirdam daudz mītu – dažus gluži ticamus, bet citus – galīgi iracionālus. Kuram mītam ticēt un kuram ne, skaidro vecmāte Rudīte Brūvere.

    MĪTS. Ja grūtniecības laikā esi skaista un ziedoša – tev, visticamāk, būs dēls, bet, ja seja ir pumpaina un plankumaina – gaidi meitu, jo meitas atņem mātei skaistumu.

    Vecmāte Rudīte Brūvere skaidro: To nu gan nevar apstiprināt, jo arī ļoti skaistām grūtniecēm nereti piedzimst meitas, apgalvo vecmāte. Ja sieviete mazuli gaidot jūtas labi un viņa ir laimīga, tad tas, visticamāk, atspoguļosies arī viņas sejā – būs skaista un starojoša. Ja sieviete priecāsies par grūtniecību, bet organisma īpatnību dēļ, viņai uz sejas būs radušies ādas pigmentācijas plankumi vai pumpas, tad viņa arī ar tiem izskatīsies skaista. Savukārt, ja grūtniecības norise vai kādas citas dzīves likstas sievieti nomāks, piemēram, raizes par to, ka mazulīša tēvs nepriecājas par gaidāmo mazuli, tas nenoliedzami būs redzams arī viņas sejā.

    MĪTS. Ja tev vēders aug uz priekšu un ir spics – gaidi dēlu, ja plakans – meitu.

    Vecmāte Rudīte Brūvere skaidro: Tas tā nav! Pēc ārējām pazīmēm pat pieredzējušām vecmātēm ir grūti pateikt, vai piedzims puika vai meitene. Dažas vecmātes to var noteikt klausoties mazulīša sirdstoņus. Taču precīzākais padomdevējs topošās māmiņas nojausma – viņa zina, ko nes zem sirds! Kāda ir grūtnieces vēdera forma, tas atkarīgs no sievietes kaulu īpatnībām, stājas, kā arī no tā, kāda ir sievietes iegurņa pamatnes muskulatūra. Ja iegurņa pamatnes muskulatūra ir labi attīstīta, tad mazulis tur ievietojas labāk un sievietes vēders visticamāk nebūs ļoti izvirzīts uz priekšu. Vēl vēdera formu ietekmē poza, kādā  mazulītis ir iegūlies mammas puncī.

    MĪTS. Ja esi stāvoklī, nedrīkst griezt matus, tad bērniņam nebūs skaisti mati un mazais, iespējams, vēlu sāks runāt.


    Šo mītu par matu griešanu varētu dalīt divās daļās. Ja matu griešana ir saistīta ar sevis sakopšanu, tad lai iet! Arī grūtniecības laikā jāizskatās labi. Taču, ja matu griešana grūtniecības laikā ir sašutuma pilns solis, kad par visu vari kaut kas ir jāmaina (un frizūru jau ir visvieglāk mainīt!), un tas pauž neapmierinātību, tad matus tomēr nevajadzētu griezt.

    Matu griešanai nav nekādas saistības ar to, cik agri vai vēlu bērniņš sāks runāt un kādi bērniņam būs mati.

    Citādi ir ar matu krāsošanu. Ja matu krāsošanai tiek izmantotas dabīgas krāsvielas, tad matus var krāsot arī grūtniecības laikā, taču ja tas tiek darīts, izmantojot ķīmiskas krāsas, tad matus patiesi šajā laikā nav ieteicams krāsot, jo daļa ķīmisko vielu, kas ir krāsā caur ādu iesūcas organismā.

    6 komentāri

    naarinja2002
    Par pumpainu seju piekritīšu.Man 2 dēli; ikdienā diezgan pumpaina seja, bet, esot stāvoklī, sejas āda bija ideāla! Kaut vienmēr varētu būt ar tādu ādu. :)Ar otro bērnu jau uzreiz sapratu, ka esmu stāvoklī un būs puika, jo pēkšņi uz MR datumu man visas pumpas bija prom; āda smuka kā ar pirmo puiku. Protams, tas viss arī apstiprinājās.Par vēdera spicumu nemācēšu teikt, jo man, ne-tievajai, tas apaļums vai spicums nebija tik izteikts, lai pēc tā prognozētu.Par matu griešanu - griezu regulāri un arī krāsoju. Pirmais puika (dzimis novembrī) runāšanas mākā apsteidza savus vienaudžus, kas tā paša gada februārī-martā dzimuši. Tā ka tas galīgi nekāds ticējums.

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē