• Ja bērns klepo, vai palīdz sildīšana?

    Veselība
    5. novembris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Ja bērns klepo, vai ir pareizi uz krūtīm likt sinepju plāksterus, bankas vai siltus vārītus kartupeļus? Atbild ģimenes ārsti Ilze Skuja un Pauls Princis.

    Dr. Ilze Skuja: «Nē. Ja to dara, kad klepus jau kādu laiku bijis, sildot var izveidot inkubatoru, un baktērijas savairosies vēl vairāk. Parasti sildīšana ieteicama pēc ilgstošas slimošanas, kad mazulis sāk atveseļoties.»

    Dr. Pauls Princis: «Krūšu sildīšana ir sena un pārbaudīta tautas metode, bet teorētiski tā darīt neiesaka. No vienas puses, šādi tiek stimulēta imūnsistēma, bet, no otras, sildot krūtis, infekcija attīstās straujāk. No savas pieredzes varu sacīt, ka dažiem bērniem, ja nav palīdzējusi tradicionālā ārstēšana, nav nekas labāks par siltu kartupeļu kompresīti. Var arī ierīvēt krūtiņas ar ziedēm, kas satur eikaliptu, mentolu vai terpentīnu, piemēram, Doctor Mom, Mentholatum Balm vai līdzīgām – tad bērns arī ieelpos ēteriskās eļļas.

    Mana prakse rāda, ka bankas labi palīdz pusaugu bērniem un veciem cilvēkiem. Šādi ārstējoties, palīdz siltums, bet otrs – veidojas asinsizplūdums ar imūnstimulējošām vielām. Palīdz arī sinepju plāksteri, ko drīkst likt bērniem pēc 12 gadu vecuma, jo tie ir kairinoši un mēdz izraisīt alerģisku reakciju. Bērnam sinepju plāksteri var likties arī par stipriem un kodīgiem.»

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē