• Bērni ir mūsu egoisms

    Attiecības
    14. novembris, 2013
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Novemba žurnālā MANS MAZAIS ir intervija arAlīsi Nīgali. Alīses (31) un Jāņa (32) Nīgalu ģimenē aug trīs bērni: Krišs Nikolajs (6), Jūlijs (3) un Rūta (0,5). Saviem bērniem Alīse cenšas veltīt daudz laika un spēka, bet MM gribētos apgalvot, ka ļoti daudz laika viņa velta visiem Latvijas bērniem, jo neviena viņas vadītās izdevniecības "Liels un mazs" izdotā grāmata nav nejaušība, drīzāk – katra ir emocionāls dārgakmens.

    Intervijā Alīse saka:

    "...es pieļauju, ka mūsu ģimene varētu būt arī lielāka. Strikti neplānojam. Nekad arī neesam plānojuši: tā, tagad aizbrauksim ceļojumā, tad krāsim dzīvoklim. Mums nemaz nav sava dzīvokļa, toties bērni ir veseli trīs. Un īrētais dzīvoklis dažkārt ar parādiem. Bet man tās prioritātes laikam ir drusku citādas. Materiālais nodrošinājums nešķiet pats svarīgākais. Ik pa laikam ir problēmas – un tad tās tiek risinātas. Tu nemaz nevari saplānot, kā viss būs. Ar maziem bērniem tas top tik ļoti skaidrs, viņi to izspoguļo un uzskatāmi parāda. Kaut vai, piemēram – vai mēs ar tevi šodien satikāmies kā plānots? Nē, mēs satikāmies stundu vēlāk, jo Rūtai nemaz tā nenāca miedziņš. Man, godīgi sakot, tas liekas naivi – sapelnīt, sakrāt un tad domāt par bērniem.

    ...Lai arī mēs strikti neplānojam bērnu ierašanos ģimenē, nav tā, ka bērni mums ir nejauši gadījušies. Tas patiesībā ir egoisms. Jo mums jau pašiem viņus vajag. Tāpēc ka viņi palīdz mums kā cilvēkiem augt, ieraudzīt pašiem sevi. Starp citu, man arī neliekas, ka trīs bērni – tas ir daudz. Manā tuvākajā draugu lokā divi trīs bērni ir standarts. Man patīk, ka viņi mums ir trīs. Esmu pārliecināta, ka viņi tā daudz ko iemācās arī bez mācīšanas".

    Visu intervijas tekstu var izlasīt ŠEIT

    Foto: Ieva Andersone

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē