• Ieteikumi pusaudžiem: ko darīt ar ādas problēmu numur viens – pinnēm?

    Slimības
    Santa.lv
    Santa.lv
    5. novembris, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Ja pusaudžiem radušās ādas problēmas, nav jākautrējas un jādodas pie speciālistiem, jo savlaicīga diagnostika un atbilstoša ārstēšana ir ļoti svarīga. Pretējā gadījumā var ne tikai ielaist kādu no saslimšanām, bet iegūt arī psihiskas problēmas, pat depresiju. Konsultē profesors Ingmārs Mikažāns, ārsts dermatovenerologs, Rīgas 1.slimnīcas Dermatoloģijas un seksuāli transmisīvo slimību (DSTS) klīnikas vadītājs.
    Nākamais: Kādēļ pinnes rodas un kad jāsāk uztraukties?

    Pusaudžu un jauniešu vecumā ādas problēma numur viens ir pinnes. Ar tām sastopas vairāk nekā divas trešdaļas pusaudžu. Pinnes visbiežāk ir uz sejas ādas, kā arī uz muguras vai plecu / krūšu augšējās daļas ādas. Tās parasti parādās aptuveni 12 gadu vecumā, bet uzliesmojumi un kritiskākais laiks meitenēm ir ap 15 gadu vecumu, puišiem – 16 gadu vecumu. Kritiskākos gadījumos pinnes var turpināties līdz aptuveni 25 gadu vecumam un arī ilgāk.

    Ievērojot ādas problēmu un ādas saslimšanas izplatību, īpaši bērnu, pusaudžu un jauniešu vidū, būtiski uzsvērt, ka dermatologa (bērniem, ādas infekciju, sēnīšu slimību, parazitāro un ādas strutaino slimību gadījumā) un arī venerologa apmeklējumi Latvijā pieejami bez ģimenes ārsta nosūtījuma.

    Nākamā lapa

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē