• Idejas, ko darīt pirmajā vasaras brīvlaika dienā

    Madara Ozoliņa
    Madara Ozoliņa
    31. maijs, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Viens varens posms ir noslēdzies un lielākajai daļai skolēnu sākas vasaras brīvlaiks. Priekšā trīs priekpilni mēneši, kuros galvenais skolēnu uzdevums ir atpūsties un uzkrāt spēkus jaunajam mācību gadam!

    Pirmā vasaras brīvlaika diena ir lieliska iespēja izbaudīt sauli, dabu un draugus. Lūk, trīs idejas, kā skolēnam pavadīt šo dienu:

    • Laiks izgulēties. Bez modinātāja, kas būtu pulksteņu vai vecāku formātos. Kvalitatīvs miegs būtiski ietekmē cilvēka fizisko un mentālo veselību. Miega laikā organisms atjaunojas, uzlabojas imūnsistēma un tiek veicināta smadzeņu darbību. Skolēniem aiz muguras ir garš mācību process, kura laikā bijusi liela slodze gan skolā, gan dažādās ārpusskolas nodarbībās. Ļaujiet pirmajā brīvlaika dienā (vai pat visās nākamajās) skolēnam izgulēties un atpūsties!
    • Atpūta pie ūdens. Miers, klusums, smiltis un ūdens. Vai var būt kaut kas vēl nomierinošāks? Laik atvilkt elpu no spraigā mācību gada. Pirmo brīvo dienu var pavadīt, ieklausoties dabas skaņās, vai lasot iemīļoto grāmatu, kamēr fonā skan ūdens nomierinošā šalkoņa.
    • Muzeja, izstādes, kino apmeklējums. Muzejā vai izstādē var uzzināt jaunas lietas, apskatīt dažādus eksponātus un piedalīties interaktīvās aktivitātēs. Tur iespējams satikt arī citus cilvēkus ar līdzīgām interesēm. Bet varbūt ir laiks sen gribētam kino apmeklējumam? Beidzot to iespējams darīt dienas vidū!
    • Pikniks pie dabas. Kopā ar draugiem un ģimeni pavadītais laiks viennozīmīgi ir visvērtīgākais.  Piknikā var baudīt svaigu gaisu, dabas skaistumu un garšīgu ēdienu. Skolēniem noteikti patiks doties pie dabas un pavadīt laiku aktīvi, spēlējot dažādas spēles.
    • Jēgpilns laiks ekrānos. Jauniešu ikdiena, šķiet, nav iedomājama bez dažādām viedierīcēm. Būtu žēl vasaru pavadīt ar telefonu vai planšeti rokās, ja tas nerezultējas ar kādām jaunām prasmēm vai iemaņām. Skolēni savā pirmajā brīvlaika dienā var uzlikt sev kādu mērķi, kur iespējams izmantot sev tik ļoti “mīļos” ekrānus jēgpilni. Piemēram, iemācīties uzfilmēt un samontēt pats savu filmu “Mana vasara 2023”!

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē