• Bezmiegs grūtniecei. Kas var palīdzēt?

    Grūtniecība
    Dace Rudzīte
    Dace Rudzīte
    3. decembris, 2018
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Viens no nepatīkamākajiem grūtniecības pavadoņiem mēdz būt bezmiegs. Kā to uzveikt, skaidro ginekoloģe Daiga Baranovska.

    Visticamāk, gulēt neļauj iekšēja trauksme. Var iedzert piparmētru vai citu nomierinošu tēju, arī viegli nomierinošu medikamentu, bet tikai saskaņā ar savu aprūpi veicošo ārstu. Vakaru pirms miega vajadzētu pavadīt pēc iespējas mierīgāk – var izmantot elpošanas, jogas vingrinājumus, pastaigas svaigā gaisā, arī krāsot mandalas vai lasīt – galvenais, lai tas palīdz iemigt. Nevajadzētu ieturēt sātīgas vakariņas. Ja tas nelīdz, jākonsultējas ar perinatālo psihologu.

    Grūtniecei ir jāatpūšas, un tās, kuras nestrādā, var pagulēt dienas laikā, jo ir vienalga, kurā diennakts laikā sieviete guļ, galvenais, lai kopumā miegam būtu veltītas septiņas astoņas stundas.

    Taču nevajadzētu arī sajaukt dienu ar nakti, jo pēc tam, kad mazulis būs piedzimis, būs grūti atgriezties normālā ritmā. Ja strādāšanas dēļ dienā nevar pagulēt, jācenšas izgulēties kaut vai brīvdienās, galvenais, lai topošā māmiņa ir atpūtusies. Tipiski bezmiegs moka grūtniecības beigu periodā, jo fizisko izmaiņu dēļ ir grūtāk pagulēt, nākas meklēt ērtāko pozu, grozīties, un tas atmodina. Daļai sieviešu naktī jāceļas uz tualeti, un pēc tam var būt grūti aizmigt. Arī hormonu izmaiņas ietekmē miegu. Turklāt nav tā, ka laikā, kad guļ mamma, guļ arī mazulis. Tieši otrādi – kad mamma vēlas iet gulēt, viņam vakara cēliens bieži vien ir lielais kustēšanās laiks.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē