• Bērniem naudu netaupa! Jūrmalā jaundzimušo pabalsts būs 500 eiro

    Grūtniecība
    28. janvāris, 2019
    2 komentāri

    Drukāt

    Saglabāt

    Jūrmalas pilsētas domes deputāti nobalsojuši par bērna piedzimšanas pabalsta palielināšanu jūrmalniekiem no līdzšinējiem 285 eiro līdz 500 eiro par katru bērnu. Tas būs lielākais šāda veida pabalsts Latvijā.

    2018. gadā jaundzimušā pabalsts 285 eiro apjomā piešķirts vairāk nekā 600 jūrmalniekiem. Pabalstu 500 eiro apmērā varēs piešķirt bērna, kurš piedzimis 2019. gadā, vecākam, aizbildnim vai adoptētājam, kam deklarētā dzīvesvieta Jūrmalas pilsētā ir vairāk nekā seši mēneši pirms bērna piedzimšanas. Iecerēts, ka pabalstu 500 eiro apmērā saņems arī tie vecāki, aizbildņi vai adoptētāji, kas jau ir saņēmuši pabalstu par 2019. gadā dzimušu bērnu 285 eiro apmērā atbilstoši patlaban spēkā esošajiem noteikumiem. Šādos gadījumos pabalstu pārrēķinās un izmaksās starpību.

    Jaundzimušā pabalstu palielinās, veicot grozījumus Jūrmalas pilsētas domes saistošajos noteikumos “Par Jūrmalas pašvaldības pabalstu jaundzimušo aprūpei”. Grozījumi saistošajos noteikumos stāsies spēkā pēc Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas pozitīva atzinuma saņemšanas un publikācijas oficiālajā izdevumā Latvijas Vēstnesis.

    Ar saistošo noteikumu grozījumu projektu var iepazīties mājaslapā www.jurmala.lv sadaļā Pašvaldība – Dokumenti – Saistošo noteikumu projekti.

    Materiāls sagatavots pēc Jūrmalas pilsētas domes Sabiedrisko attiecību nodaļas sniegtās informācijas.

    2 komentāri

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē