• Ģimenes ārste: Bērnam maska būtu jālieto no 2 gadu vecuma pieaugušo uzraudzībā

    Skaistumkopšana
    Toms Timoško
    Toms Timoško
    17. decembris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Pixabay
    Iniciatīvu platformā Manabalss.lv sakrāti jau vairāk nekā 25 000 paraksti pret sejas maskas nēsāšanu jaunāko klašu skolēniem. Ģimenes ārste Gundega Skruze-Janava raidījumā Rīta Panorāma pauda, ka sabiedrībā ir plaši izplatīta dezinformācija.

    “Iniciatīvas iesniedzēji, protams, grib tikai labu, taču zinātniska pamatojuma šai argumentācijai nav. Tās ir tikai personīgas emocijas, jo zinātniskie pierādījumi rāda pavisam ko citu. Tas, ka cilvēki ir gatavi tik lielā skaitā parakstīties un tik ātri ir savākts tik liels skaits parakstu, liecina par to, cik milzīga dezinformācija šobrīd ir sabiedrībā,” skaidro Gundega Skruze-Janava.

    “Tas, ka šāda iniciatīva vispār tiek palaista platformā Manbalss.lv ir akmens viņu lauciņā. Bērni ļoti kopē savus vecākus rīcības un emociju ziņā. Ja vecāki maskas nēsāšanu uztvers par pašsaprotamu, bērnam stāstīs, mācīs un rādīs, kā to darīt, bērns masku valkās labprāt,” norāda ārste.

    Ģimenes ārste uzskata, ka nav iespējams aiz maskas uzkrāt tādu ogļskābās gāzes daudzumu, kas organismam būtu nepanesams.

    “No 6 gadu vecuma bērns var sākt patstāvīgi sākt lietot masku. Pieaugušā uzraudzībā būtu jālieto no divu gadu vecuma, mazākiem bērniem gan nē,” uzskata Gundega Skruze-Janava.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē