• Pāri, kas kopā dzer vīnu, dzīvo laimīgāk

    Slavenības
    Santa.lv
    Santa.lv
    14. augusts, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Laimīgu un harmonisku kopā būšanu kopdzīvē veido dažādi aspekti, sākot ar vidi, kopīgām interesēm un beidzot ar… vīna glāzi. Un tas ir zinātniski pierādīts!

    Mičiganas universitātes zinātnieki iesaka izteikumu – laimīga sieva, laimīga ģimene – aizstāt ar atziņu, ka pāri, kas kopā iedzer, paliek kopā. Pētījumā, kurā piedalījās vairāk nekā 2500 precētu pāru ar vidējo laulības dzīves stāžu 33 gadi, atklājās, ka daudz laimīgāki ir tie laulātie, kas kopīgi iztukšo pa vīna glāzei.

    Turklāt pilnīgi mazsvarīgi ir tas, cik vīrs un sieva izdzer, tā var būt gan viena glāze, gan viena pudele vīna vai pat tikai sula. Galvenais, ka viņi to dara kopā. Pētījums arī atklāja, ka īpaši nelaimīgas un neapmierinātas ar laulības dzīvi agrāk vai vēlāk kļūst tieši tās sievas, kuru vīri atsakās saskandināt.

    “Mēs neiesakām cilvēkiem, ka viņiem būtu jādzer vairāk vai jāmaina savi paradumi,” aģentūrai Reuters uzsver pētījuma autore Dr. Kira Bērdita. Viņa norāda, ka svarīgākais laulātiem cilvēkiem ir kopīgas aktivitātes, un vīna baudīšana tomēr ir un paliek viena no patīkamākajām. Protams, te jāņem vērā arī cits izteiciens – kas par daudz, tas par skādi!

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē