• Kas vajadzīgs mūsdienīgam tētim?

    Tēva loma
    Mans Mazais
    Mans Mazais
    12. jūnijs, 2014
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Kā tētis var piedalīties bērnu audzināšanā un ko dot savam bērnam? Kā tētim parūpēties pašam par sevi un savu partneri? Ko tētis var darīt, gaidot bērnu piedzimstam?

    Nodibinājums Centrs Dardedze sācis iniciatīvu, kas sniedz atbalstu tēviem, lai veicinātu aktīvu iesaistīšanos bērnu audzināšanā un ģimenes dzīvē kopumā.

    Tēvi iesaistās savstarpējā atbalsta grupā, kur sešās nodarbībās iespējams pārrunāt un pārdomāt to, kādas ir tēvu vajadzības un ietekme bērnu dzīvē, kāda ir tēva loma gaidot bērniņu, kā rūpēties par sevi un savu partneri, kā paskatīties uz pasauli bērna acīm, kā arī uzzināt metodes pozitīvai bērnu disciplinēšanai.

    Joprojām Latvijā tēvam tiek atvēlēta salīdzinoši šaurāka joma nekā mātei – apgādātājs un sodītājs, palīgs mātei. Tomēr bērniem ir vajadzīgi abi vecāki. Jāapzinās, ka tēvs ir nozīmīgs resurss bērna labklājībā – valsts attīstas, ja tajā dzīvo un darbojas harmoniski, uzņēmīgi un par sevi pārliecināti cilvēki! Un šāda nācija var veidoties, ja bērnu audzināšanā piedalās gudri un izlēmīgi tēvi.

    Centrs Dardedze līdz šim attiecībā uz tēvu iesaistīšanos saņēmis lielu atsaucību, un tagad aicina draugus un sabiedrotos, lai kopīgiem spēkiem veicinātu emocionāli drošas un pašapzinīgas jaunās paaudzes veidošanos.

    Ja arī uzskati, ka nepieciešams daudz plašāk un dziļāk aktualizēt tēvu nozīmi sabiedrībā, tad tev ir iespēja kļūt par draugu tēvu atbalsta iniciatīvai. Vairāk informācijas mājaslapā centrsdardedze.lv, sadaļā Tēvi ir svarīgi.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē