• Portālā Manabalss.lv savākti 10 000 paraksti par pilnībā apmaksātu dzemdību atvaļinājumu

    Mana balss
    Ziņu aģentūra LETA
    Santa.lv
    Santa.lv
    29. oktobris, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Iniciatīvas autore Signe Groza aicina Saeimu pārskatīt maternitātes un paternitātes pabalstu politiku, lai vismaz uz vienu dienu sievietēm nodrošinātu iespēju saņemt atvaļinājumu dzemdībām, kas būtu apmaksāts 100% apmērā. «Uzskatu, ka pašreizējā politika, kas sievietēm nenodrošina šādu iespēju, nav samērojama ar dzimumu līdztiesību,» norāda Groza.

    Viņa akcentē, ka patlaban vīriešiem ir visas tiesības un iespējas, neskatoties uz bērna piedzimšanu, turpināt darba gaitas, saņemot pilnvērtīgu atalgojumu. Savukārt sievietei vairumā gadījumu jārēķinās ar īslaicīgu darba nespēju, kā laikā sievietes parasti izmanto iespēju doties grūtniecības un dzemdību atvaļinājumā. Tomēr šo atvaļinājumu laikā sievietēm pieejamais maternitātes pabalsts pašlaik ir 80% apmērā no pieprasītājas vidējās apdrošināšanas iemaksu algas.

    Kaut arī grūtniecības un dzemdību atvaļinājumam sekojošo bērna kopšanas atvaļinājumu ir iespējams izņemt jebkuram no vecākiem, vairumā gadījumu to izņem sievietes, zinā stāstīt Groza, piebilstot, ka arī šajā laikā pieejamais pabalsts ir vien 60% vai 43,75% no vidējās apdrošināšanas iemaksu algas atkarībā no izvēlētā pabalsta saņemšanas ilguma – līdz bērna viena gada vai pusotra gada vecuma sasniegšanai.

    «Šī nevienlīdzība būtu labojuma ar attiecīgu valsts līmeņa politiku. Vairums Eiropas Savienības dalībvalstu gan maternitātes, gan paternitātes pabalstus izmaksā 100% apmērā, t.sk. arī mūsu kaimiņvalstis Lietuva un Igaunija. Tomēr, kaut arī šāds paternitātes pabalsta paaugstinājums būtu vairāk nekā vēlams, attiecībā uz maternitātes pabalstu runa ir nevis par »vēlams", bet gan «fundamentāli vajadzīgs». Periodi, kādos šāds pabalsta apmērs daudzās valstīs ir pieejams, mēdz atšķirties un par to arī Latvijā iespējams lemt. Jebkurā gadījumā uzskatu, ka absolūtais minimums, kas sievietei kaut tīri simboliski pienāktos, tomēr ir vismaz viena 100% apmaksāta atvaļinājuma diena dzemdībām!" pauž iniciatīvas autore. 

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē