• Kā atgūt skaistumu pēc negulētas nakts — ieteikumi un sejas masku receptes

    Laimīgai mammai
    Santa.lv
    Santa.lv
    22. novembris, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Vienkārši padomi, kā atgūt svaigumu, ja nakts tādu vai citādu iemeslu dēļ sanākusi negulēta. Konsultē kosmētiķe ALDA ZAMURAJEVA.

    Vispirms, nepieceļoties no gultas, kārtīgi izstaipies. Nogulies uz muguras un ar kājām pabrauc ar divriteni, tad pievelc kājas pie krūtīm, cik vien tuvu vari, un mirkli paguli šādā pozā. Pēc tam patēlo zivtiņu – guļot uz muguras, izstiep rokas virs galvas, iztaisno kājas un palokies ar visu augumu uz vienu un otru pusi. (Šo vingrinājumu ērti pildīt arī uz paklāja.)

    Tad izdzer glāzi (vislabāk – divas) ūdens, kam pievienots citrons vai tā sula. Ūdenim nevajadzētu būt ledusaukstam, jo tiek uzskatīts, ka vislabākais ir ūdens cilvēka ķermeņa temperatūrā.

    Šāds dzēriens gan pamodinās kuņģa un zarnu traktu, gan nedaudz atspirdzinās – citrons satur C vitamīnu, kas veicina skābekļa pieplūdi smadzenēm. Atver logu – arī svaigais gaiss uzlabos noskaņu.

    Sejas ādas atsvaidzināšanai noderēs ūdens kompreses. Pasmel plaukstās no krāna tekošu siltu ūdeni un viegli paplikšķini pa seju, tad noregulē nedaudz vēsāku ūdeni un atkārto plikšķināšanu. Tā dari vairākas reizes. Atceries – sejas modināšana jāsāk ar siltu ūdeni, bet jābeidz ar vēsu. Ūdeni vari smelt nevis plaukstās, bet izmantot komprešu dvielīti – vispirms to samitrini siltā ūdenī, piespied uz brīdi pie sejas, tad samitrini vēsā un atkal atkārto procedūru – vairākas reizes.

    Pēc tam seju vari atsvaidzināt ar minerālūdeni. To vari ieliet traukā, ko izmanto istabas puķu apsmidzināšanai, un dienas laikā seju ar to atsvaidzināt ik pa laikam (piemēram, brīžos, kad acis pēc negulētās nakts līp ciet). Seju vari pamodināt arī, norīvējot to ar sasaldētiem kumelīšu, liepziedu tējas vai pētersīļu uzlējumu gabaliņiem – tas veicinās asins pieplūdi sejai.

    Labi, ja vēl atliek laiks uzmundrinošai dušai. Ja esi pieradusi mazgāties karstā ūdenī, pamēģini brīžiem ūdeni noregulēt nedaudz vēsāku.

    Vislabāk, protams, atmodina kontrastduša, taču, ja iepriekš to nebūsi izmēģinājusi, diez vai uzreiz kļūsi par tās cienītāju. Ķermenis pie ūdens temperatūras maiņām jāpieradina pamazām. Sabužini ādu ar dušas suku. Vēl vari mainīt ūdens spiedienu – arī tas uzlabo asinsriti. Pēc dušas nevis, kā ierasts, noslaukies dvielī, bet gan norīvējies ar to.

    Izvēlies brokastis, kurās ir produkti, kas dod enerģiju. Rītu vislabāk sāc ar glāzi svaigi spiestas sulas, veseliem augļiem, pilngraudu maizes šķēli ar tomātu vai saldo piparu, auzu pārslu putru, jogurtu vai pienu, kam pievienotas brokastu pārslas. Nebūtu ieteicams brokastu ēdienkartē iekļaut gaļu, sieru – lai pārstrādātu šos produktus, organismam jāsakopo daudz enerģijas. (Pēc negulētas nakts tev spēki ir jāuzkrāj, nevis jātērē!) Melnā tēja un kafija ir iedarbīgs, bet viltīgs modinātājs, jo kofeīns, ko satur šie dzērieni, tikai mākslīgi uzmundrina organismu, taču enerģiju nesniedz. Tāpēc no rīta šo dzērienu vietā pamēģini zaļo vai kādu zāļu tēju.

    Atsvaidzinošas maskas no dārzeņiem un augļiem

    • Maskām izmanto svaigus augļus un dārzeņus, nevis tādus, kas pāris dienu stāvējuši ledusskapī.
    • Sausai ādai paredzētajām maskām var pievienot dažus pilienus, bet taukainai ādai domātajām – pat tējkaroti citrona sulas. Citrons labi atsvaidzina sejas ādu.
    • Visas maskas var papildināt ar nedaudz medus – tas uzmundrina un uzlabo sejas krāsu. Tomēr medus nereti izraisa alerģiju, tāpēc šādas maskas vēlams izmēģināt uz neliela ādas laukuma.
    • Lai svaigu augļu un dārzeņu maskas labāk turētos uz sejas, tām var pievienot nedaudz kartupeļu cietes vai samaltas auzu pārslas.
    • Maskas noskalo ar siltu ūdeni, mazgāšanas beigās seju atspirdzinot ar vēsu ūdeni. Pēc tam uzziež sejas ādas tipam atbilstošu krēmu.
    • Visiem ādas tipiem

    Normālai ādai

    • Pētersīļu maska

    Sīki sagriez svaigus pētersīļus, samitrini karstā ūdenī un nospied dvielītī, pēc tam to izklāj. Sagrieztos pētersīļus uzber uz sasildīta dvieļa un piespied sejai. Paturi 10–15 minūtes.

    • Svaigu gurķu maska

    Svaigu gurķi sagriez ripās un uzliec uz sejas (vari to sarīvēt arī uz vidēji smalkas rīves, tikai tad maskai vēlams pievienot nedaudz samaltu auzu pārslu). Paturi 10–15 minūtes.

    • Burkānu maska

    Nomizo un uz smalkas rīves sarīvē svaigu burkānu. Uz sejas turi 10–15 minūtes. Burkānu maska noder arī iekaisušai sejas ādai.

    Sausai ādai

    • Vārīta kartupeļa vai banāna maska

    Saspaidi vienu vārītu kartupeli, pievieno 2–3 ēdamkarotes saldā krējuma un plānā kārtā liec uz sejas. Kad maska nožūst, klāj nākamo kārtu, pēc tam atkal pagaidi un liec nākamo. Tā procedūru turpini pusstundu. Kartupeļa vietā vari izvēlēties banānu.

    • Svaiga vai cepta ābola maska

    Uz vidēji smalkas rīves sarīvē divus nelielus vai vienu lielu svaigu ābolu, pievieno vienu olas dzeltenumu un vienu tējkaroti augu eļļas. Masu nedaudz iebiezini ar samaltām auzu pārslām. Svaiga ābola vietā vari izmantot arī cepeškrāsnī apcepta ābola mīkstumu. Masku uz sejas turi 10–15 minūtes.

    Taukainai ādai

    • Tomāta un krējuma maska

    Trauciņā samīci tomāta mīkstumu, pievieno vienu ēdamkaroti skāba krējuma, olas dzeltenumu un nedaudz samaltu auzu pārslu. Turi uz sejas 10–15 minūtes.

    • Lapu salātu maska

    Lapu salātus sasmalcini un apmēram piecas minūtes pavāri mazā ūdens daudzumā. Iegūto masu nedaudz atdzesē, tad salātu novārījumā iemērc dvielīti, nedaudz nosusini un liec uz sejas. Paturi 10–15 minūtes.

    Nogurušām acīm

    • Pētersīļu novārījuma komprese

    Siltā pētersīļu uzlējumā samitrini vates plāksnītes, nedaudz nosusini un uzliec uz acīm. Ar šādām kompresēm jāpaguļ desmit minūtes.

    • Kartupeļa maska

    Nomizo un uz smalkas rīves sarīvē nevārītu kartupeli, iegūto putriņu nedaudz nospied, ieliec marles maisiņos, apgulies un maisiņus uzliec uz acīm. Paturi 10–15 minūtes.

    Acu masāža

    Ar īkšķi un rādītājpirkstu pāris reižu maigi izknaibi uzacis virzienā no deguna uz deniņiem.

    Tad aizver acis un ar katras rokas rādītājpirkstu vienlaikus viegli uzspied abu acu iekšējiem kaktiņiem.

    Pēc tam, turot acis aizvērtas un atbrīvojot plakstiņus, delnas viegli uzliec uz acīm, nespiežot uz acu āboliem. Paturi piecas minūtes.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē