• Randiņš ar vīru! 9 idejas

    Prieks attiecībās
    Laura Ikauniece
    3. jūnijs, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: shutterstock
    Kaut kur ikdienas juceklī reizēm piemirstas – man taču ir arī vīrs, kurš, lai gan skaļi nebrēc un kājas nedauza, tomēr arī ilgojas uzmanības. Mums padomā daži labi scenāriji, kā viņu pārsteigt, uzaicinot uz… randiņu. Lai īstenotu jebkuru no šīm iecerēm, auklīte vai noruna bērnus atstāt uz dienu/nakti pie omītēm un opīšiem ir obligāts priekšnoteikums!

    1. scenārijs

    Vakariņas + pilnīga tumsa + nebijušas sajūtas

    Pagatavo viņa mīļāko ēdienu. Jau pusdienlaikā piezvani vīram un palūdz, lai brīdina, kad tuvojas mājām, lai viņu mājās vari sagaidīt sveču gaismā. Uzklāj turpat istabā galdiņu diviem, tikai šoreiz… vīram aizsien acis, jo šīs būs romantiskās vakariņas tumsā. Pasniedz viņam ēdienu, lai bauda un uzmin, kas tas ir. Tā runā, ka tad, kad ēdiena baudīšanā acis nepiedalās, garšas kārpiņas strādā ar dubultu jaudu.

    2. scenārijs

    Aukstums + sauļošanās + pludmale + volejbols

    Ja ārā ir auksts, uzaicini viņu sauļoties pludmalē (!), līdzi ņemot sauļošanās krēslus, termosu ar karstvīnu, saulesbrilles, malku ugunskuram vai grilu, sviestmaizes un volejbola bumbu un fotoaparātu, lai pat mīnuss grādu spelgonī uzņemtu vasarīgas, saulainas un priekpilnas bildes. Starp citu, pludmales volejbols pat ziemā ir īstā štelle – pēc 10 minūtēm no aukstuma ne miņas.

    3. scenārijs

    Nakts pilsētā + pastaiga + nesteidzība

    Vai atceries, kad tikko bijāt iepazinušies, stundām varējāt klīst pa Vecrīgas ieliņām un sarunāties, ik pa laikam apsildot degunus un atpūtinot kājas kādā krodziņā. To ir vērts atkārtot, vienīgi silts ieteikums ir sakārtot scenāriju tā, lai iepriekšējā dienā jūs abi varētu par pāris stundiņām ilgāk pagulēt. Miega bads, kas raksturīgs, ja mājās ir mazi bērni, apdraud šī randiņa izdošanos.

    4. scenārijs

    Dārzs + kino + ābolu plātsmaize

    Ja tev nav sava dārza, aizlienē uz vienu vakaru vasarnīcu no vecmāmiņas vai draugiem, jo šim scenārijam svarīga ir vismaz viena gaiša mājas siena un iespēja tikt pie elektrības. Jāsarūpē arī videoprojektors un kāda romantiska filma, lai to zem klajas debess var skatīties gluži kā privātā kinoseansā.

    Starp citu, ābolu plātsmaizi var uzcept pavisam vienkārši. Lūk, iespējams, pasaulē ātrākā recepte: sakuļ 2 olas ar glāzi cukura, liek klāt glāzi kefīra, glāzi miltu, glāzi mannas un mazliet cepampulvera. Visu lej cepamajā formā, pa virsu ber sagrieztus ābolus un cep, kamēr gatavs. Karstu plātsmaizi pārlej ar skābu krējumu, pārkaisa cukuru un kanēli.

    5. scenārijs

    Tu + laiva + saullēkts + zivis

    Vairākums vīriešu būtu sajūsmā par copi vienā laivā ar mīļoto. Lai scenāriju īstenotu, tev mašīnā jāieliek telts, jānolūko laba vieta zvejai, jānopērk licence makšķerniekam un jāmodina viņš agri, agri, lai dotos ceļā. Sarūpē arī daudz mazus nieciņus, kas noderēs – karstmaizes, viņa iecienītāko žurnālu un citus sīkumus, kas nepieciešami pilnai laimei starplaikos, kad zivis necopē. Pēc tam viņš tevi nēsās uz rokām!

    6. scenārijs

    Karsta vanna diviem + mājas SPA + pica

    Bērni aiztransportēti pie omēm, un ir laiks sagatavoties – šampanietis atdzesēts, putu vanna jau gaida, sarūpēti arī skrubji, masāžas eļļa, silti frotē halāti – un viss šis SPA pašu mājās. Pēc skaistuma procedūrām, pasūti picu ar piegādi līdz pašām durvīm un vienkārši izbaudiet, cik tas ir patīkami – paslaistīties. Nekonedarīšanas SPA diviem.

    IESAKA MAMMAS

    7. scenārijs

    Brīvdiena + kafija + pārgājiens + pikniks

    Iveta Ozola Cīrule: «Mums paveicies, ka dzīvojam kalnu tuvumā, tāpēc labprāt nodarbojamies ar tā saukto haikingošanu jeb pārgājieniem, un, ticiet man, mazs bērns tam nav nekāds šķērslis! Sakrāmējam līdzi visu nepieciešamo un dodamies ceļā, taču vispirms brokastis mūsu iemīļotajā kafejnīcā. Arī kafijas baudīšana kļuvusi par neatņemamu brīvdienu randiņa sastāvdaļu, lai gan neesam lieli kafijas cienītāji. Pārgājienā baudām dabas skatus, pilsētas steigas neesamību, fiziskas aktivitātes, arī izaicinājumus, kad jāšķērso kāda upe vai cits bīstams posms, un, protams, pikniku ar līdzi sarūpēto ēdienu. Tie ir brīži, kad mēs satiekamies pa īstam, varam ieklausīties viens otrā un nepazaudēt tuvības sajūtu aiz jauno pienākumu kalna.»  

    8. scenārijs

    Siltumnīca + īsziņa + dziesmas

    Ilze Lipska: «Dažkārt randiņu ar vīru sarīkojam siltumnīcā. Nosūtu viņam īsziņu: Tiekamies pēc 10 minūtēm trešajā siltumnīcā! Un šoreiz tur nav tikai darbs, bet neliels pikniks jau ierastā, bet īpaši šodien mazliet uzfrišinātā vidē. Citreiz dodamies uz mežu. Gumijas zābaki, spainis, sēņu nazītis un – aidā! Elpot meža smaržas, klausīties putnos, atgulties sūnās un vērot koku galotnes. Mežā pat sarunas nevajag – kopā būšana jāizbauda caur maņām! Esam uz randiņu bijuši pat purvā, kur var arī uzdziedāt. Tad atgādinu vīram mūsu medusmēnesi – kā braucām pa Kurzemi ar vecu mašīnīti, nebija pat radio, tāpēc… dziedājām paši, un tas bija īpaši romantiski. Šobrīd ar ceturto bērniņu slingā gan izbaudām tikai randiņus siltumnīcā.»

    9. scenārijs

    Velosipēdi + pasapņošana + Daugavas skati

    Kristīne Liepiņa: «Ja mums tiek piešķirta vesela bezbērnu diena, tad no rīta sametam nepieciešamās mantas un velosipēdus auto un traucamies Latvijas dabā. Braucam uz Daugavas otru pusi – pāri Ķeguma tiltam, tad uz Jaunjelgavas pusi. Kaut kur pie Staburaga apmainām auto pret velosipēdiem un baudām skaistās ainavas, minot pedāļus. Pusdienās ir pa ceļam veikalā iepirktie gardumi. Mums svarīgi divvientulībā ir gan kopīgs klusuma laiks, gan sarunas, lai kaltu nākotnes plānus un pasapņotu.»

    Panākt soli viens otram pretim

     Inese Putniece, psihoterapeite: «Bērna ienākšana ģimenē jebkuram pārim ir izaicinājums un pārbaudījums. Mazuļa piedzimšana izmaina pāra attiecības, mainās lomu dalījums un dažkārt neizdodas īstenot vai attaisnot to ideālā tēta vai mammas tēlu, kādu bijām izsapņojuši. Kā nu kurš ar to tiek galā. Ieteikt kādu vienu risinājumu vai recepti visiem pāriem nevarēs, pie tā jānonāk katram individuāli. Taču nepietiks ar runāšanu vien par to, ka – jā, mums ir bērns, ir rutīna, būtu jātiek ar to galā.

    Abiem jāpieliek zināmas pūles, jāiet soli tālāk un jāmēģina ikdienas dzīvē ieviest kādas jaukas izmaiņas, kas parastu dienu padara īpašu.

    Lai tas izdotos, nepietiks arī ar to, ka tikai viens vēlēsies no šīs rutīnas izlauzties. No abiem ir jānāk vēlmei panākt solīti pretī otram. Pirmajā gadā mazulis no mammas prasa vislielākās rūpes, tāpēc tieši bērniņa tēvs var kļūt par labāko palīgu, kurš uz saviem pleciem uzņemas daļu pienākumu. Savukārt sievietei vajadzētu veicināt vīrieša iesaistīšanos bērna aprūpē, lai viņam būtu iespēja kļūt par īstu atbalstu. Nereti mēs grēkojam, radot priekšstatu, ka pašas ar visu itin labi tiekam galā. Ja mamma būs atpūtusies, viņa būs ne tikai laimīgāka kā māmiņa, bet arī kā sava vīrieša partnere. Tāpēc – lai arī esat kļuvuši par vecākiem, neaizmirstiet, ka jūs vienalga turpināt būt partneri viens otram un ideja par sarīkotu randiņu divatā būs pašā laikā. Tikai objektīvi jāapzinās, ka bērna pirmajā dzīves gadā brīvā laika, ko veltīt divvientulībai, būs ļoti maz, un arī tas ir normāli.»

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē