• Eksprezidente Vaira Vīķe-Freiberga: Esmu diezgan stingra vecmāmiņa!

    Mans Mazais
    Ērika Bērziņa
    Ērika Bērziņa
    7. decembris, 2012
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: No izdevniecības Žurnāls Santa arhīva
    Pirms diviem gadiem eksprezidente Vaira Vīķe-Freiberga kļuva par vecmāmiņu. Meitas Indras dēliņš Ivars ir pirmais, ilgi gaidītais mazbērns Freibergu ģimenē. Ivars savu vecmāmiņu mīļi dēvē par meme, un vislabāk mazdēlam patīk kopā dziedāt un dungot dažādas dziesmiņas. Vaira Vīķe-Freiberga mazdēlam vēlas iemācīt priecāties par dzīvi, un kopā dziedāšana ir tikai viens no veidiem, kā to izdarīt.

    – Vai mazdēla piedzimšana ir mainījusi Jūsu ikdienas dzīvi? Jūs ar Imantu taču visai aktīvi iesaistāties mazdēla pieskatīšanā…

    Vaira Vīķe-Freiberga: – Jā, bet Indrai jāpielāgojas arī mūsu darbu kalendāram, jo ir aktivitātes un pasākumi, kur mums jāpiedalās. Esmu iesaistīta dažādās organizācijās, man jādodas uz valdes sēdēm, laiku pa laikam jābrauc arī uz Briseli vai citām vietām Eiropā, tādēļ mums savi plāni jāsaskaņo.

    Indra tikai nesen atgriezās darbā – viņai bija tā lieliskā iespēja būt mājās kopā ar dēlu šos svarīgos pirmos divus dzīves gadus. Domāju, ka šajā ziņā Latvijā lietas ir organizētas daudz labāk nekā savulaik, piemēram, Kanādā. Kad man dzima bērni, nebija nekādas pretimnākšanas, par likumdošanas privilēģijām nemaz nerunājot. Latvijā no valsts puses pret jaunajām māmiņām ir ļoti labvēlīga attieksme. Lai gan daudzi sūdzas, bet, ja salīdzina ar citām valstīm, nemaz tik slikti nav.

    Atceros, cik man bija grūti, kad dēls 9 mēnešu vecumā bija jāatstāj auklītei un jādodas uz darbu. Bet tagad es varu izbaudīt, ka man blakus aug mazdēls. Lai gan daudz kas jau aizmirsies, bet līdz ar mazdēla piedzimšanu atmiņā nāk arī laiks, kad pati biju kļuvusi par mammu.

     

     

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē