• Bezmaksas leļļu teātra izrādes ukraiņu bēgļu ģimenēm

    Aktuāli
    Santa.lv
    Santa.lv
    22. marts, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    Latvijas Leļļu teātris vēlas sniegt patīkamus un sirsnīgus brīžus Ukrainas bērniem, kas no kara šausmām patvērušies Latvijā. Teātris meklē atsaucīgus atbalstītājus, lai nodrošinātu regulāru iespēju bēgļu ģimenēm ar bērniem bez maksas apmeklēt teātra izrādes.

    Pirmais uzņēmums, kas izrādījis vēlmi palīdzēt un finansiāli atbalstījis izrāžu norisi, ir Latvijas Leļļu teātra ilggadējais sadarbības partneris – Biļešu Paradīze, ar kura līdzdalību pirmās divas ukraiņu ģimenēm veltītās izrādes – “Īkstīte” un “Gudrā sunīte Soņa” – tiks izrādītas jau marta beigās. Ukrainā dzimušais Latvijas Leļļu teātra aktieris Jurijs Luniks pirms izrādēm uzrunās skatītājus un iepazīstinās ar izrādes sižetu savā un skatītāju dzimtajā valodā, savukārt banketu serviss Mellene parūpēsies par našķiem mazajiem skatītājiem un gardas kafijas tasi vecākiem.

    Pirmo labdarības izrāžu skatītāji tiek apzināti ar Ukrainas centra jauniešiem un bērniem Latvijā starpniecību, taču pieejama arī vispārēja reģistrācijas forma https://forms.gle/wTQzQeCTkDjV9fr17, kurā jebkurš Latvijā ieradies Ukrainas pilsonis var pieteikt savu vēlmi apmeklēt izrādes, norādot vēlamo izrādes valodu un savu kontaktinformāciju. Reģistrācija palīdzēs operatīvi piedāvāt bezmaksas biļetes gan uz repertuāra izrādēm, kurās palikušas brīvas vietas, gan īpaši labdarībai organizētajām papildus izrādēm. Kā pirmās skatītājiem tiks piedāvātas izrādes krievu valodā, taču teātris jau uzsācis darbu pie sižetu tulkojumu sagatavošanas arī latviešu izrādēm. Brīvbiļešu saņemšanai nepieciešams uzrādīt Ukrainas pasi.

    Latvijas Leļļu teātris aicina atsaukties privātpersonas vai uzņēmumus, kuri būtu gatavi finansiāli atbalstīt papildizrāžu norisi Rīgā un citos Latvijas reģionos, kuros jau izveidojušās plašākas bēgļu kopienas. Tāpat ar teātri aicinātas sazināties organizācijas, kas nodarbojas ar palīdzības sniegšanu ukraiņu bērniem, lai koordinētu skatītāju grupas un īpaši to bērnu iespēju apmeklēt teātri, kuri Latvijā ieradušies bez vecākiem. Ja ir iespēja palīdzēt vai zināmi ukraiņu bērni, kuri labprāt apmeklētu Latvijas Leļļu teātra izrādēs, jāsazinās ar teātra administrāciju [email protected].

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē